Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık düşmanlarına rağmen son 20 yılda sessiz devrime imza attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da depremzedelerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Kandan ve kinden beslenen insanlık düşmanlarına rağmen son 20 yılda sessiz bir devrime imza attık" dedi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da depremzedelerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Kandan ve kinden beslenen insanlık düşmanlarına rağmen son 20 yılda sessiz bir devrime imza attık" dedi.

Diyarbakırlı depremzedelere seslenen Erdoğan, "Kürt kardeşlerimizi iki Kürt düşmanı, demokrasi düşmanı yapının; CHP ve HDP zihniyetinin insafına asla bırakmayacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-3 yıldır devam eden koronavirüs salgını ve bu yıl yaşanan 6 Şubat depremleri nedeniyle Ramazan ayını buruk geçiriyoruz.

-50 bin canımızı, toprağa vermenin acısını yaşadık. Rabbim hepsine tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. İnancımıza göre doğal afetlerde vefat edenler hükmen şehit sayılmaktadır. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimizin de şehitler mertebesinde olacağına inanıyoruz.

-6 Şubat tarihinde üst üste yaşadığımız depremlerin büyüklüğünü özellikle tarife kelimeler yetersiz kalıyor. O geceyi bizzat yaşayanlar, depremlerden sonra bölgeye gelenler "Asrın Felaketi" ifadesinin ne kadar doğru olduğunu kabul ediyor. Bazı vatandaşlarımız, yaşadıklarını kıyamete benzetiyor. 

-Bölgede 872 bin bağımsız kısımdan oluşan 311 bin bina kullanılamaz hale geldi. Tüm illerdeki ziyaretlerimizde yıkımın büyüklüğünü kendimiz gördük. 

-Böylesine büyük bir yıkıma yol açan afet sırasında insan iradesini aşan bazı hususlar da çıkabilmektedir. Hava şartları ve depremin 11 ili aynı anda etkilemesi işlerin zorlaştırdığı gerçektir. Ancak devletimizin tüm imkanlarını bölgeye intikal ettirmesi de tartışmasız bir gerçektir. 

-Deprem turisti misali burada birkaç gün arzı endam ettikten sonra sırra kadem basanların hezeyanlarını özellikle dikkate almıyoruz. Hayırlı bir iş yapmak yerine iftira atanları kendileriyle baş başa bırakıyoruz.

-Deprem yıkıntıları üzerinde siyasi rant peşinde koşanları milletimiz çok iyi biliyor. Daha önceden yaptıkları gibi, geldiler, konuştular ve enkaz önünde poz verdiler. Buraları gündemlerinden çıkardılar. Kendi bölgelerinde yaşanan depremlerde bile mağduriyetleri giderecek bir adım atmadılar.

-Afaki ziyaretlerle depremzede kardeşlerimizin ümitleriyle oynuyorlar. Diyarbakır'ın yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızla sizlerin ihtiyaçlarını gidermenin mücadelesini veriyoruz. Birçok ilimizi ziyaret ettik, deprem mağduru kardeşlerimize yalnız, sahipsiz olmadıklarını hissettirdik.

-Son olarak dün Malatya'daydık, bugün de Diyarbakır'da konutların temelini attık. 16 bin 500 konut inşa edecek. 18 bin 800 yaparak sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız. Hayat, şehrimizde tamamen normale dönene kadar ayrılmayacağız.

-85 milyonun tamamının ebedi ve ezeli kardeşliğini güçlendirecek sayısız adım attık, her alanda ihmalleri gidermenin, geçmişin hatalarını tek tek düzeltmenin gayretinde olduk. Siz güvendiniz, inandınız, dua  ve destekle yanımızda oldunuz, biz de aşkla hizmet ettik.

-Tehdit edilsek de baskılara maruz kalsak da Diyarbakır'ın hakkını korumaktan asla vazgeçmedik. Kandan ve gözyaşından beslenen tüm insanlık düşmanlarına rağmen 20 yılda sessiz bir devrime imza attık.

-Batı'daki vatandaşlarımız hangi standartlarda yaşıyorsa burada da aynı iklimi tesis ettik.

-Üzerimizden terörün karanlık gölgesi kalktıkça şehirlerimiz huzur buluyor ve topyekun bir kalkınma ile tanışıyor. 

-Bugünün Diyarbakır'ı nasıl dünden daha iyiyse yarının Diyarbakır'ı da bugünden daha müreffeh olacaktır. 

-Terör örgütleri ve sırtlarını dayadıkları emperyalist güçlerle mücadelemiz devam edecek. Demokrasi düşmanı CHP ve HDP zihniyetinin insafına, Diyarbakır insanını bırakmayacağız.

-Türkiye'nin 20 yıldaki demokratik kazanımlarından hiçbirinin geriye gitmesine izin vermeyeceğiz.

-Sizlerden 14 Mayıs'ta geleceğinize sahip çıkmanızı bekliyorum. birliğimiz ve istikbalimiz üzerine yapılan sinsi ve kirli hesapları bozmanızı bekliyorum.

-Diyarbakır'ın 14 Mayıs'ta bu samimi çağrımıza destek vereceğine inanıyorum, bu düşüncelerle tekrar Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Diyarbakır Gündem haberleri 14 mayıs