Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çamlıca Tepesi'ne dev Türk Bayrağı

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca tepesine bayrak çekme töreninde konuştu. Erdoğan, bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşlara da kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca tepesine bayrak çekme törenine katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu müstesna günü müstesna bir eserle şereflendiriyoruz. TBMM bundan tam 101 yıl önce 23 Nisan günü dualarla, tekbirlerle Ankara'da açılmıştı. İstiklal Harbimizi yönetmiş, bu gazi Meclis'in başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle yadediyoruz. Bugüne kadar darbecilerden terör örgütlerine ve ekonomik tuzaklara kadar her saldırı aynı kirli senaryonun eseri. Tüm badireleri birer birer geride bırakarak adım adım büyük Türkiye'nin inşası yolunda ilerliyoruz. 100. yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizi büyüterek ve güçlendirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın gayreti içindeyiz. Çocuklarımızın da emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.

Bugün burada ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı bu vizyonun sembolü olarak çocuklarımıza armağan ediyorum. 

İnanıyorum ki gençler, 2053'ün Türkiye'sini siz inşa edeceksiniz, siz kuracaksınız. Çok çalışacağız, okuyacağız ve inşallah 2053'ün Türkiye'sini inşa edeceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çamlıca Tepesi'ne dev Türk Bayrağı - Resim : 1

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAYRAĞI

İstanbul'un en güzel tepelerinden birinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağının altında inşallah huzur içinde yaşayacağız. Çamlıca, camisiyle, kulesiyle, şimdi de 111 metrelik bayrak direği ve Türkiye'nin 1000 metrekarelik en büyük bayrağı ile yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Bu yükseklikte bir bayrak direği de yok. 

VATANDAŞLARA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Kirazlıtepe-Küplüce ve buradaki kardeşlerime de sesleniyorum. Gelirken bazı sakinlerle de görüştüm. İfadelerim şu. Burada bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Bu düzenlemenin yanında istiyoruz ki, buradaki yapıları tamamıyla kaldıralım, şu anda Kirazlıtepe'de yapılan binaları görüyorsunuz. Bir başka güzellik kattı Kirazlıtepe'ye. Hepsi "Başkanım ne olur bizi de aynı şekilde bu değişim dönüşüm planı içerisinde aynı duruma kavuşturun" dediler.  Siz de aranızda anlaşın da ne ben üzüleyim, ne de sizi üzeyim. Onlara hangi hakkı verdiysek size de aynı hakkı verme sözünü veriyorum. Tüm bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi, buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır. 

CUMA NAMAZINI ÇAMLICA CAMİİ'NDE KILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan Büyük Çamlıca Camisi'ne geçti. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Cuma namazı çıkışında cemaate hitap eden Erdoğan, vatandaşların ramazanlarını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok farklı günlerden geçiyoruz. Koronavirüs salgınında birçok yakınımızı kaybettik. Ümmet-i Muhammed'in gerçekten çok sıkıntılı olduğu ayları geride bıraktık. Halen bu sıkıntıları yaşıyoruz. Aynı şekilde tüm insanlık bunları yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, en az zararla bu belayı defetmek, bu musibetten kurtulmak için bazı kararlar aldıklarını, tedbirler açıkladıklarını dile getirerek, "Temennimiz odur ki en kısa zamanda Rabb'im bizleri bu musibetten 'Ya Hafız' ismi şerifi hürmetine muhafaza eylesin. Bizlere bu musibetten inşallah en kısa zamanda kurtulmayı nasip eylesin." dedi.

Şu ana kadar Kovid-19'dan yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, bu hastalıktan Hakk'a uğurlananların şehitler safında yer alması temennisinde bulundu.

Erdoğan, ramazanın Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği ay olduğunu ifade ederek, Kadir Gecesi'nin de coşkuyla yaşanacağını ve kutlanacağını dile getirdi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar