Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'u unutturmayacağız

15 Temmuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üsküdar'daki Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan, "Bir kez daha ilan ediyorum, değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutturmayacağız" dedi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üsküdar'daki Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'u unutturmayacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-Sizlerin aracılığıyla 85 milyonun her bir ferdine selam ve saygılarımı iletiyorum. Türkiye Yüzyılı'nın tüm kahramanlarına şükranlarımı arz ediyorum. 15 Temmuz'un 7. yıldönümünde 85 milyon yine tek yüreğiz. Bin yıllık şüheda topraklarını 15 Temmuz gecesi mübarek kanlarıyla sulayan, milletine ve iradesine sahip çıkarken şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

-Terörle mücadelesinde sınırlarımızın ötesinde yürüttüğümüz operasyonlarda gözünü kırpmadan mücadele yürüten şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilik payesiyle şereflenen tüm kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. 

-Kalkışmanın ilk andan itibaren sokağa çıkan darbecilere geçit vermeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Dünyanın dört bir yanından darbe girişimini yüreği ağzında takip eden vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Bir gerçeği tekrar ifade etmek istiyorum, biz şehitlerinin yaşadığına inanan ve onlarla yaşayan bir milletiz. Şehitlerimizin hayatlarını feda ettiği millete sahip çıkmak da onların canına kast edenlere karşı çıkmak da görevimiz.

-O tarihi gecede kimin nerede durduğunu not ettik. FETÖ'cü hainleri tanıdığımız gibi arka çıkan mihrakları da kaydettik. Darbeye alkış tutan o habis elleri, darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçanları, 15 yaşındaki çocuklar toprağa düşerek katillerine kadeh kaldıranları unutmadık. Aliya İzzet Begoviç, "unutulan soykırım tekrar yaşanır" diyor, acılardan süzülüp gelen bu uyarıları kulak ardı edemeyiz. 

 -15 Temmuz'u Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan ettik, çeşitli programlarla bugünü tarihimize uygun şekilde idrak ediyoruz, şehitlerimizi anıyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız, gazilerimize minnet duygularımızı sunuyor, kanla yazılan destanı tekrar hatırlıyoruz. Bir kez daha ilan ediyorum değil üzerinden 7 yıl 70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Alçaklara olan öfkemizi diri ve dinç tutacağız. Hiçbir senaryonun birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz.

-15 Temmuz bir kilometre taşıdır, üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarını bin yıllık vatan yağma 200 yıllık beka mücadelemizin en önemli aşamalarından biridir. 15 Temmuz gecesi sadece darbeyi püskürtmedik, nesilden nesle gururla anlatılacak bir destan yazdık. Milli iradenin tankla topla bomba yağdıran uçaklarla teslim alınmayacağını tüm cihana deklare ettik.

-Nasıl tek yürek olunacağını tüm dünyaya gösterdik. Her görüşten insanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda nasıl kenetlenebileceğini ortaya koyduk. 15 Temmuz şeref madalyamızdır, istiklal beyannamesidir, 81 vilayetin tamamı eşine az rastlanan bir direnişe sahne oldu.  

-İstiklalini terörün insafına bırakmayanların içtiği şehadet direnişidir. Umudunu Türkiye'ye bağlamış olanların direnişidir. Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz. Bu cephe asla sarsılmayacaktır çünkü 85 milyonun mahşeri vicdanı vardır.

-Bıyığı yeni terlemiş gençlerin samimiyeti vardır. Nene Hatunların Şerife Bacıların Kara Fatmaların fedakarlığı vardır. Şehit polis Cennet kızımızı böyle görüyorum. Ellerine bayraklarını almış hainlerin karşısına çıkan kadınlarımızı, gençlerimizin imanını unutamayız. İstanbul'dan Ankara'ya al bayrağı kefeni yapanların vatan aşkını unutamayız. 

-15 Temmuz gecesi havalimanına gelen bay bay Kemal'in tankların arasından nasıl sıyrıldığını biliyorsunuz değil mi? Onu Bakırköy Belediyesine götürdüler. ne dedi, "ben Erdoğan'ın geleceğini bilseydim gitmezdim?' Ben de orada olduğunu bilsem uçağımı erken indirirdim. Bu girişim önce devletimize yapıldı, kaldığımız yere gönderilen suikast timinden kıl payı kurtulduk. Nice badire ve saldırı atlattık, korumalarım şehit oldular ancak 15 Temmuz kalkışmasının asıl muhatabı milli iradeydi, milletti, ülkemizin bağımsızlığıydı.

-Türkiye topyekun bir işgal girişimine maruz kaldı. Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bombalandı. MİT Başkanlığımız, Özel Harekat Başkanlığımız ve diğer birimlerimiz ağır saldırılara maruz kaldı. Türkiye Cumhuriyeti sembollerini de hedef aldılar, 251 şehidimiz oldu. 2 bin 200'ü aşkın gazimiz oldu. Milletimizin peygamber ocağı olarak gördüğü ordusuyla arasını açmaya giriştiler. 

-FETÖ'cü alçaklara teslim olmadık. 15 Temmuz ruhunu anlamayanlar, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar'ın anlayamaz, milletimizin kodlarındaki istiklal aşkını anlayamazlar, darbe girişiminin ilk saatlerinde Ankara'yı bombalayan bizden olamaz diyerek Ankara'ya sel olup akanları anlamazlar, bu milletin çapulcuya, cuntacıya eyvallah etmeyen soylu duruşunu anlayamazlar. Allah'ın izniyle 15 Temmuz direnişini lekelemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Canı ile imtihan edilip 'kontrollü darbe' iftira atan gafillerin kıratı yetmez. Türkiye var oldukça 15 Temmuz zaferimiz dilden dile aktarılacaktır. 

-Kandil, 'bay bay Kemal'in yanındayız' diyor, millet yanında olmadıkça avcunu yalarsın. FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz. NATO zirvesinde FETÖ'yle birlikte diğer örgütlere de tavizsiz duruşumuzu ifade ettik, oradaki tavrımızı gördünüz değil mi? 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul üsküdar Gündem haberleri 15 Temmuz NATO