Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC ziyareti açıklaması: Bir müjdem vereceğim

KKTC Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Erdoğan, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, KKTC ziyaretini işaret ederek, "Bir müjdem vereceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'ndeki cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan 20 Temmuz'daki KKTC ziyaretiyle ilgili, "Birinci gün Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda hitabımız olacak. Müjdesini orada vermek istiyorum, şimdi verirsem yanlış olur, güzel bir adımımız var. Ön çalışmaları bitirdik" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

20 TEMMUZ KKTC ZİYARETİ: BİR MÜJDEM OLACAK

Nasip olursa pazartesi günü KKTC'ye seyahatimiz var. Geniş bir heyet ile seyahati gerçekleştireceğiz. Birinci gün Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda hitabımız olacak. Müjdesini orada vermek istiyorum, şimdi verirsem yanlış olur, güzel bir adımımız var. Ön çalışmaları bitirdik. Salı günü de yine Kuzey Kıbrıs'ta malum her yıl yaptığımız törenlerimiz var. Törenlerimizi de geniş heyetle yaparak salı akşamı tekrar yurda döneceğiz. Bu yılki bu merasimlerimizde en güzel şekilde gerek adaya gerekse tüm dünyaya, dünya barışının tesisi için mesajları olacak. Gerek Ersin Bey'in gerek şahsımın mesajları var. 

SEL FELAKETİ

O konuda Almanya'dan bir talep (yardım) söz konusu değil. Felaketin boyutunun çok çok büyük olduğu aldığımız bilgiler ışığında. Rize'deki sel felaketinde de, kendi ilçem dahil, 2 kaybın dışında 6 vefatımız var. 3 bakanımız orada. Sürekli irtibat halindeyim. AFAD'ımızın çalışması var. Dikey köklü ağaçlarımız vardı eskiden, onlar kalmadı söküldü. Çaylıklar yapıldı. Dayılarımın evlerinin altındaki yerler de olmak üzere onlar da kaydılar. Onlarda ciddi manada zararlar söz konusu. 

15 TEMMUZ'UN 5. YILI TÖRENLERİ

Dün Şafak Vakti filmi vizyona girdi. Yüzlece canlı yayın gerçekleştirildi. 00:13'te 90 bin camimizde selalar okutuldu. Bütün bunlardan öte külliyemizin tam karşısında bir 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açılışı yaptık. Dijital içerikli bir müze oldu. Bu şu anda Türkiyemizde bir ilk. Dün onu da Devlet Bey ile birlikte geniş bir toplulukla gezdik. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar KKTC