Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çözüm süreci açıklaması

Diyarbakır Recep Tayyip Erdoğan HDP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'nin boşaltılıp kültür merkezine çevrileceğini duyurdu. Çözüm süreci hakkında konuşan Erdoğan, HDP'yi işaret ederek, "Çözüm sürecini biz başlattık ama art niyet, bunların gizli gündemleri sonlandırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'nin zulümle anıldığının altını çizerek, "Yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Çözüm sürecini biz başlattık ama art niyet, bunların gizli gündemleri sonlandırdı. Hala utanmadan, sıkılmadan, barış diyorlar. Bu kavramları siz en son ağzına alacak olanlarsınız ey HDP" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Diyarbakır tarih boyunca hep barış ve huzur şehri, refah şehri olmuştur. Bir zamanlar Türkiye'nin ilk 5 sanayi kentinden biriydi. Sonra bir karabasan gibi Kürt kardeşlerimin üstüne terör felaketi çöktü. Diğer şehirler gelişip serpilirken Diyarbakır'ı yoksulluğa mahkum etti. 

Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ortadan kaldırıp azınlık meselelerinin çözümüne yöneldik. Peki, terörden beslenenler, sırtını size değil de, PKK'ya, terör örgütüne dayayanlar ne yaptı? 

Bunların eş genel başkanı AK Parti kadınların başına gelmiş en büyük felakettir demiş. Asıl KCK'sı ile, PKK'sı ile, HDP'si ile hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin kanını, iliğini sömüren bu çete, son 1000 yıldır bu bölgenin başına gelmiş en büyük musibettir. 

Bu bölgede köylerin boşalmasına, kentlerin çökmesine, ticaretin bitmesine, işindeki, gücündeki insanların sefalete sürüklenmesine neden olan bunlar değil mi? Bunlar demokrasi savunucusu değil, demokrasi istismarcısıdır. Yakın dönemde biz demokrasi ve özgürlükler konusunda pek çok mücadeleye girdik. 

"DİYARBAKIR CEZAEVİ'Nİ YAKINDA BOŞALTIYOR VE KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK SİZLERİN HİZMETİNE SUNUYORUZ"

Uzunca dönem adı zulümle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Adalet Bakanlığımız bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. 

ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Çözüm sürecini biz başlattık ama art niyet, bunların gizli gündemleri sonlandırdı. Hala utanmadan, sıkılmadan, barış diyorlar. Bu kavramları siz en son ağzına alacak olanlarsınız ey HDP. Şiddet, dayatma, terör, bunların ruhuna işlemiş. Sıkıysa söylesinler, bizim PKK ile ilişkimiz yok diyorlar. Bunların işi gücü yalan. Yanındaki ortağı CHP, onun da işi gücü yalan. Akşam yalan, sabah yalan. Buları bulduğunuz yerde yakalarına yapışın, sorun, sorgulayın. Çözüm sürecini bitirmek için kimsen emir aldınız? Bunu sorun. Bunları sorun ki dalavere ile, ikiyüzlülük ile karşınıza çıkıp sizleri oyalamasınlar. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber diyarbakır cezaevi