Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir açılış töreninde, Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulunduğunun müjdesini verdi. Erdoğan, "İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden rafinerilere sevk etmeye başladık." dedi.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karapınar GES, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada, Cizre'ye 20 km mesafede yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bir petrol bulunduğunu müjdeledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz emri Allah'tan alıyoruz"

- Bu ne aşktır ya rabbi. Aşık olursan karşılığını da bulursun. Şu alanı gördüğüm zaman eyvallah. Bay Bay Kemal ve yanındakiler emri nerden alıyor? Kandil'deki teröristlerden alıyor. Biz emri Allah'tan alıyoruz. 14 Mayıs'ta emri dağdan alanları mezara gömmeye var mıyız? 

- Konya, 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? Selçuklu'nun başkent Konya'ya da bu yakışır. Merhum Erbakan hocamızın şehri Konya'ya bu yakışır. Konya'nın hayır dediğinden hayır gelmez. Konya'nın evet dediğine de Allah'ın izniyle şer bulaşmaz. 

"Belediyelerimiz muhalefete ders verdiler"

- Konyalı belediyelerimiz depremde gerçekten gurur verici çalışmalara imza attılar. Her ihtiyaçlarında depremzedelerin yanında oldular. Muhalefetin tüm belediyelerin yaptıklarını terazinin bir kefesine, Konya'mızın yaptıklarını diğer kefesine koyun. Hepsinde Konya daha ağır basacaktır. Belediyelerimiz muhalefete ders verdiler. Deprem bölgesini en kısa sürede ayağa kaldıracağız.

"Biz söz verirsek yaparız, söz verdik ve yaptık"

- Karadeniz'de keşfedip karaya çıkardığımız yerli gazımızın sevincin milletimizle paylaşmak için ilk ay ısınma dahil konutlardaki tüm doğal gazı ücretsiz yaptık mı? Kararı dün Resmi Gazete'de yayımladık. Milletimizin tüm fertlerine hayırlı olsun. Bay Bay Kemal Zonguldak'a gidip madenci kardeşlerime yalan üstüne yalan söylüyor. Hemen orada Filyos var, Sakarya doğal gazını biz orada çıkardık Bay Bay Kemal, hani çıkmayacaktı? Biz söz verirsek yaparız, söz verdik ve yaptık. SİHA gemimiz TCG Anadolu'yu deniz kuvvetlerimize teslim ettik. Milletimizin 60 yıldır umutla beklediği yerli aracımız Togg'un teslimatlarına başladık. Yeni Altay tankımızı silahlı kuvvetlerime teslim ettik. Milli muharip uçağımız Kaan'ı hangardan çıkardık.

"Onlar Kandil'dekilerle beraber yürürken, biz de Cumhur İttifakı ile beraber yürüyoruz"

- Bunlar birilerini ciddi manada ürkütüyor. İçeride korkanlar da var, su ötesinde korkanlar da var ama en çok Cudi, Gabar, Tendürek'te, oradaki teröristleri gömdükçe içeride birileri de rahatsız oluyor. Kandil'de bir tanesi "AK Parti bizi mağaralarda vurdu" diyor. Ne yapacaktık? Sen benim Mehmet'imi şehit edeceksin de biz sana güle güle mi diyeceğiz? Mehmet'imin intikamını sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Varsın Bay Bay Kemal kapalı kapılar ardında sizlerle görüşme yapsın. Yanında Davutoğlu, Bebecan, Karamollaoğlu, Meral Hanım'ı var. Artık bıktık sizden. Masanın altında olanlar var, yetmedi yanlarına 2 tane belediye başkanı daha aldılar. Onlar Kandil'dekilerle beraber yürürken, biz de Cumhur İttifakı ile beraber yürüyoruz. 

"İkinci nükleer santrali inşa edeceğiz"

- Şu anda 4 tane sondaj gemimiz, 2 tane sismik araştırma gemimiz var. Artık kendimize yetiyoruz. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni bunun için inşa ediyoruz. Akkuyu'da tüm ihtiyacımızın yüzde 10'unu karşılıyoruz. İktidarımızın devamında ikinci nükleer santrali inşa edeceğiz, bunu Sinop'ta yapma ihtimalimiz var. Daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen yerlerden, terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden petrol üretmeye başladık. 

Erdoğan'dan "petrol" müjdesi

- Sizlerle yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz? Ey teröristler, sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Biz kaynağı tefecilerde değil, ülkemizin kendi doğal kaynaklarında arıyoruz. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden rafinerilere sevk etmeye başladık. Bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. 

Ayrıntılar geliyor...

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika