Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zonguldak'ta yeni müjde gelebilir

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camisi'nin ibadete açılışının ardından konuştu. Erdoğan, "Karadeniz Ereğlisi'nde de benzeri bir müjde olabilir ve bugün inşallah Zonguldak'tan biliyorsunuz bir müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu" dedi.

Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açıldı.

Erdoğan açılışın ardından açıklamalarda bulunuyor:

Camimizin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeriyle, mimarisiyle şehrimize yakışır camiyi inşa eden Hasan Gürsoy Bey ve ekibine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Uzun Mehmet Camii'nde kılınacak namazların, duaların, Allah katında kabul olmasını diliyorum. 

Biz bu toprakları kanımızı dökerek, üzerine inşa ettiğimiz istiklalimizin, camilerimizden ezanlarını eksik etmeyen semalarında bayrağımızı dalgalandırarak vatanımız kıldık. 

Bugün burada Uzun Mehmet Camii'ni de hizmete açıyoruz. Yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen, park ve yeşil alanları ile 34 bin metrekarelik alana yayılan bu eser, 7500 kişilik namaz kılma kapasitesine sahiptir. Buranın ismi Uzun Mehmet. Biz bir yere isim veriyorsak onun bir anlamı var. Kömürün nasıl önemli bir role sahip olduğunu en iyi bu şehrin insanları bilir. 

Zonguldak emeğin ve üretimin şehri olarak milletimizin gönlündeki mümtaz yerini almıştır. Milletimizin asırlardır bükülemeyen bileğinin, gücünün gerisinde birliği, beraberliği, uhuvveti konusundaki kararlılığı vardır. 

"EZANDAN RAHATSIZ OLANLAR MİLLETİMİZE SALDIRIYOR"

Ezanlardan rahatsızlık duyanlar, bayrağımıza tahammül edemeyenler, binlerce yıllık devlet geleneğimizle başa çıkamayanlar, milletimizin birliğine saldırmaya başladılar. Bunun için cem olduğumuz yerler olan camilerimizi dahi hedef almaktan çekinmiyorlar. Cami nedir? Cami cem olunan yerdir. Müminler burada cem olurlar. Burada kardeş olurlar, burada beraber olurlar. Bizim bu birliğimizi bozamayacaklar.

"AYNI OYUNU TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNAMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTILAR"

FETÖ'den PKK'ya kadar Türkiye düşmanlarının kullandığı ne kadar terör örgütü varsa önce camilerimize saldırmıştır. Ne zaman fırsat bulsalar, dini kurumlarımıza, Allah'ın ayetlerine saldıran bu nasipsizler her zaman bu süreci devam ettirdiler. Kimi çevrelerin camilerimiz, inanç üzerinden ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz. Sapkın akımlar üzerinden yıkımlara, acılara, kan ve gözyaşına boğanlar aynı oyunu Türkiye üzerinden oynamak için çok uğraştılar. 

Camilerimize, orada okunan ezanın ruhundaki çağrıya, kıraat ettiğimiz Kuran-ı Kerim'in bize gösterdiği istikamete sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız. Zonguldak'a sesleniyorum. 2023'e hazır mıyız? Ben Zonguldaklıya inanıyorum. 

"BİRAZDAN ZONGULDAK'TAN BİR MÜJDE VERECEĞİZ"

Karadeniz Ereğlisi'nde de benzeri bir müjde olabilir ve bugün inşallah Zonguldak'tan biliyorsunuz bir müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber