Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim derdim İstanbul, Ankara, İzmir...

HABER MERKEZİ
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul' programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu yerel seçimlerden de Türkiye genelinde en büyük oyu biz toplayacağız ama benim derdim İstanbul, Ankara, İzmir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul' programında açıklamalarda bulundu, gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Geçenlerde partimize malum bir katılım oldu. Suat Pamukçu kardeşimiz. Birisi de dedi ki katılsa ne olur, bizim zaten 250 bin üyemiz var dedi. Senin 250 bin üyen var da, AK Parti'nin 11 milyon 500 bin üyesi var. Demek ki bu matematik bilmiyor" dedi. 

Erdoğan, "İstanbul'da gitmek istediğiniz bir yer var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: Burada sık sık programlarımız oluyor. Bir de AKM var. Atatürk Kültür Merkezi için de malum camia, solaklar dediler ki burasını yapamayacaklar. Biz AKM'yi geçmişinden çok daha iyisini yaptık. Murat Kurum kardeşimizin döneminde millet bahçeleri yapıldı. Ekrem efendi o millet bahçelerini bilmez. Atatürk Havalimanı'nda millet bahçesini mahkemeye götürdü. Biz seçim sonrası onu yoluna koyacağız. Kız Kulesi'ni de restore ettik, o da hizmete girecek. İstanbul o kadar değişimden geçti ki, yenilenen İstanbul'da yenilenme harekatıyla beraber oraların son hali nedir, buna baktık. Oraları gezip gördük. Üstümüzde Muhsin Ertuğrul var. Bu ufacık bir yerdi. Orayı da yaptık.  Ayasofya'yı zaten son acı halinden bu mevcut Ayasofya-i Kebir haline dönüştürdük. Sultanahmet bir başka güzel oldu, Süleymaniye öyle.

"İSTANBULLU BİR 5 YIL DAHA BU ADAMA İSTANBUL'U VERMEZ"

Erdoğan, "Bizim bıraktığımız İstanbul aynen durmuyor. Bu zat İstanbul'a bir şey katmadı ki? Sen İstanbullu olarak böyle bir şey gördün mü? Biz CHP'yi çöp, çukur, çamur olarak tanımladık, gene aynı. Pazar günü inşallah devran değişecek, İstanbullu bir 5 yıl daha bu adama İstanbul'u vermez" dedi. 

"BAY BAY KEMAL DÖNMEK İSTİYOR, BELKİ ONUN YOLU AÇILIR"

CHP lideri Özel'in 'darbe' sözleriyle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, "Pazar günü bunları dönmemek üzere sandığa gömmek. Bu salon hepsi oy kullanacak. Buradaki genç kardeşlerim, bunları bir daha dönmemek üzere sandığa gömerse zaten bay bay Kemal tekrar dönmek istiyor, belki onun yolu da açılır" dedi. 

"BENİM DERDİM İSTANBUL, ANKARA, İZMİR"

Erdoğan, "Şu seçim kampanyasında genel başkanların hiçbirisi benim kadar ülkeyi dolaşmadı. Gençleri çok seviyorum, hala gencim. Bu yerel seçimlerden de Türkiye genelinde en büyük oyu biz toplayacağız ama benim derdim İstanbul, Ankara, İzmir" ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL'DAKİ ZATIN DEPREM DERDİ YOK"

"İstanbul'daki zatın deprem derdi yok" diyen Erdoğan, "Ne zaman sel, afet olsa bu beyefendi bir defa İstanbul'da değil. Nerede kayakta nerede istirahatte aşacağı iş değil. Murat Kurum öyle değil. Murat Kurum, tamamıyla ilinde yatıyor, kalkıyor. Gün geçmiyor ki biz metrobüslerde bir sıkıntı yaşamayalım. Yanan otobüslerden sıkıntı yaşamayalım. Dert yok dert" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Barışın, adaletin, kardeşliğin hakim olduğu bir dünyayı görmek inşallah hepimize nasip olur. Elimizdekinin kıymetini bilecek onlara sıkı sıkıya sarılacağız. Ülke ve millet olarak en büyük hazinemiz olan İstanbul'un bu mücadelenin öncülüğünü yapacağına da yürekten inanıyorum. Gençlik aşkı gerçekten başka bir şey. Kendimiz gençlik hareketinde yetiştiğimiz gibi Türkiye'nin en büyük gençlik yapılanmasına sahip partisinin de genel başkanıyım. Size bir şey anlatıyorum. Geçenlerde partimize malum bir katılım oldu. Suat Pamukçu kardeşimiz. Birisi de dedi ki katılsa ne olur, bizim zaten 250 bin üyemiz var dedi. Senin 250 bin üyen var da, AK Parti'nin 11 milyon 500 bin üyesi var. Demek ki bu matematik bilmiyor. 

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gençlerimize armağan ettik. Kendimizi artık sizin vaktinizin misafiri olarak görüyoruz. Gençlerin tercihi AK Parti oldu. Seçimde 5 milyon gencin yarısından fazlası bizi seçti. 

Balya balya dolar görüntüleri ortada. Gizli pazarlıkların yaşandığı bir seçim yaşıyoruz. İstanbul her alanda irtifa kaybetti. İstanbul'un 5 senedir Fetret Devri yaşadığını biliyoruz.