Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile 1 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak istiyoruz

Recep Tayyip Erdoğan
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile 1 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ile Türkiye arasındaki ticaret hacminde yeni hedefin 1 milyar dolar olduğunu ve bu rakama kısa sürede ulaşmak istediklerini söyledi.

Arnavutluk ile Türkiye arasında imzalanan önemli anlaşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama ortak basın toplantısında konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Gerçek dost çağırılmadan koşandır inancıyla deprem haberini alır almaz hemen harekete geçtik. Türk yardım ekipleri Arnavutluk’ta yaraların sarılması amacıyla çok yoğun çalışmalar sarf etti.

Söz verdiğimiz gibi depremde evleri yıkılanlar için konutların teslimini bugün gerçekleştirdik. Bundan sonra da iyi gününde, kötü gününde de Arnavutluk'un yanında olmayı sürdüreceğiz.

Yaptığımız 522 deprem konutunu 13 ayda tamamlayarak ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. 

15 Temmuz'da demokrasimizi hedef alan başarısız bir darbe girişiminde bulunuldu. Elinde masumların kanı olan bu yapı her ülke için tehlike oluşturmaktadır. 

Sayın Başbakan ile ekonomik ilişkilerimizi masaya yatırdık. Hedeflediğimiz ticaret hacmimiz 1 milyar dolar, bunu yakalayarak kısa sürede ulaşalım istiyoruz.

Şimdi 1 milyar dolar olan hedefimize ulaşarak, yakalayalım istiyoruz. Yatırımlarımızın toplam miktarı 3,5 milyar dolardır. Biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Bunun çok daha iyi bir noktaya gelmesi lazım. İlişkilerimizi her alanda derinleştirme, bu kararlılıkla da yolumuza devam etmeyi düşünüyorum.

Dost ve kardeş Arnavutluk'ta FETÖ'nün hareket alanı bulması şehit yakınlarını üzüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı, hızlı adımlar atılması samimi beklentimizdir.

Balkanların barışı, huzuru için üzerimize düşeni nasıl yaptıysak, bundan sonra da aynı şekilde barış ve huzurun teminatı için garantör ülkelerden biriyiz.

Arnavutluk ile ilişkimiz kardeşlik hukukuna dayalıdır. 

Balkanların barış ve huzuru için gereken her şeyi yapacağız.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk Edi Rama