Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman'dan seslendi: "Endişe etmeyin, bunların hepsini aşacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman'dan seslendi: "Endişe etmeyin, bunların hepsini aşacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde büyük yıkım ve can kayıplarının yaşandığı Adıyaman'da, Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu. "Devlet deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor" diyen Erdoğan, "Endişe etmeyin, bunları aşacağız" diye ekledi.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden etkilenen Adıyaman'da Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu. 

Erdoğan'ın sözlerinden başlıklar:

- Bu depremde Adıyaman'da yıkılacak ağır ve orta hasarlı 37 binin üzerinde binada 95 bine yakın bağımsız bölüm tespit edildi. Adıyaman'da yaklaşık 50 bin konut, 23 bin 640 köy evi kuracağız.

- Her bir kardeşimizi yeni yuvasına mutlaka kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm projesiyle diğer alanları da güvenli hale getireceğiz.

"Devlet deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor"

-  4 bin 431'i Adıyaman'da olmak üzere 22 bin 467 kalıcı deprem kontumuzun daha temelini atıyoruz.

- Her depremzede aileye 10'ar bin lira ödeme yaptık. Yakınları vefat edenlere acil ihtiyaçları için 100'er bin lira veriyoruz. Ev sahibi kiracı ayrımı yapmadan taşınma için 15 bin lira ödüyoruz. Kira desteği için ise ayda 3 bin ila 5 bin lira arasında ödeme yapıyoruz.

- Süreç içinde yapılan ödemeler ve verilen destekler göz önüne alındığında devlet deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor.

- Kardeşlerim, devletin insanlara hangi imkanları sunduğundan habersiz olduğu anlaşılıyor. Bu hususta da yalan yanlış beyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bay Bay Kemal'i biliyorsunuz. Senin şu büyükşehir belediyelerin acaba Adıyaman'a ulaştılar mı? AK Parti'nin belediyeleri ilk günden itibaren başkanlarıyla beraber buradalar.

"Unutmayın, bu coğrafyada her günümüz sınavla geçmiştir"

- Dünyada bu kadar kısa sürede böylesine büyük bir konut inşası ancak bizim birikim, tecrübe, azmimiz ve kararlılığımızla mümkündür. Geçmişteki rezillikleri hatırlatmaya gerek bile duymuyorum. 

- Birilerinin, milletin ne yaşadığından, devletin ne yaptığından habersiz olduğu anlaşılıyor. 

- Deprem yıkıntıları altında son nefesini veren milletvekilimiz Yakup kardeşime ve ailesine Allah'tan rahmet diliyorum. Her bir insanımıza borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Endişe etmeyin, bunların hepsini aşacağız. Unutmayın, bu coğrafyada her günümüz sınavla geçmiştir. 

- Terörle mücadeleyi başardık mı? Şu anda teröristler var mı? Şu anda PKK nerede? Bu iktidar bu terör örgütlerini gömdü. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman deprem