Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3600 ek gösterge meselesi yıl bitmeden neticelendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3600 ek gösterge meselesi yıl bitmeden neticelendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Çalışanlarıyla İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, açıklamalarında 3600 ek gösterge meselesinin yıl bitmeden neticelendirilmesi konusunda kararlı olduklarını ve sağlıkta şiddeti önlemeye ilişkin yasanın bayramdan sonra kanunlaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlıkçılarla İftar Programı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Sayıları 1 milyon 300 bini bulan sağlık ordumuzun her bir mensubuna şükranlarımı sunuyorum.

Fedakarca çalışan, çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza sevgilerimizi gönderiyorum. 

Milletimiz sağlık çalışanlarımızın bu zorlu süreçte gösterdikleri gayretlerini asla unutmayacaktır.

Salgın süreci kaliteli, yaygın, erişilebilir sağlık sistemlerine sahip olmanın önemini anımsatmıştır.

Sağlıkçılarımız son 2 yıla damgasını vuran salgın sürecinde son derece sancılı günler geçirdi. 

Son 20 yılda sağlığa yaptığımız yatırımların karşılığını son 2 yılda katbekat alma şansı bulduk. 

Salgın döneminde aşıya ulaşan ilk ülkeler arasında yer aldık. Sadece aşı teminiyle yetinmedik, yerli aşımızı da geliştirdik. TURKOVAC, insanımız dışında dünyadaki birçok insana da şifa oluyor. 

Vaka, vefat ve hastaneye yatış sayılarında çok ciddi bir düşüş yaşandı. 

Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri ile alınan kararları yakında milletimizle paylaşacağız. 

Salgına karşı son 2 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi zaferle taçlandırmaya kararlıyız.

Uzmanlar mevcut tabloyu pandemi değil endemi diye tanımlıyor. 

Sağlıkta şiddeti katalog suçlar kapsamında alan teklif bayramdan sonra meclis genel kuruluna gelecek.

Mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davalarının önce Sağlık Bakanlığı kurulunda değerlendirileceği bir mekanizma kuruluyor. Doktorun kasıtlı bir ihmali varsa vatandaşımızın mağdur olmaması için bunu da biz karşılayacağız. 

Sağlıkta şiddete karşı çıkaracağımız yasa bayramdan sonra meclise gelerek yasalaşacaktır.

Lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge kapsamına alınması, mali düzenlemelerin emekliliğe de alınması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitirmeden neticelendireceğimizi de bildirmek istiyoruz. 

Ülkemizdeki her kesim gibi sağlık çalışanlarımızın da geleceğe umutla bakmasını sağlayacak adımlar atmak en başta gelen sorumluluğumuzdur. 85 milyonun istikbalini garanti almayı hedefledik. 

 

MÜJDELERİ ART ARDA SIRALADI! ERDOĞAN'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5 MÜJDE

Mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor. 14 Mart'ta sizlere 5 müjde vermiştik. İlk müjdemiz sağlık çalışanlara yönelik şiddetle ilgili yasal düzenlemeydi. Komisyon aşaması biten teklif inşallah bayramdan sonra genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır.

İkinci müjde, mesleki sorumluluk kuruluydu. Bu düzenleme ile mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davaların Sağlık Bakanlığı'ndaki bir kurulda değerlendirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma sağlanıyor.

Şiddetle aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme inşallah bayram sonrası genel kurul gündemine gelecektir.

Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerdi. İlgili bakanlık ve kurumlar hazırlık gerektiren konuyu çalışıyor. İnşallah en kısa sürede neticesini sizlerle paylaşacağız.

Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 Ek Gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum.

Aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın çalışması yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren hayatlarını daha huzurlu sürdürebilecekler.

Ülkemizdeki her kesim gibi sağlıkçılarımızın da çalışma ortamlarını iyileştirecek, refah seviyelerini düzeltecek adımlar atmak en başta gelen sorumluluğumuzdur. Hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın her meselesini kendi meselemiz görerek samimiyetle çaba harcadığımızdan emin olunuz.

Bugüne kadar ne muhalefet gibi afaki söylemlere sarıldık ne de insanımızın sıkıntı yaşamasına seyirci kaldık. 85 milyonun tamamının istikbalini garanti altına almayı hedefledik. Temel hizmetlerin en başında gelen sağlık alanında başarılı olmadan diğer hiçbir konuda kat ettiğimiz mesafenin önemi olmadığına inanıyorum.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyor, en çok sizlere güveniyorum. Tüm kamu personelinin neredeyse üçte birini oluşturan sağlıkçılarımıza ordu derken lafın gelişi söylemiyoruz. Ülkemizin dört bir yanında 24 saat vazife başında olan sağlık çalışanlarımızın verdiği güvenle hayatın diğer alanlarına dört elle sarılıyoruz.

 

.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Erdoğan haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan