CHP'den enflasyon tepkisi

Gündem haberleri CHP Faik Öztrak Enflasyon TÜİK
CHP'den enflasyon tepkisi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK'e açıklanan enflasyon rakamları üzerinden tepki gösterdi. Öztrak, "Bu yapılanın adı milyonlarca memur ve emeklinin, asgari ücretlinin hakkını yemektir" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Twitter'dan açıklamalarda bulunan Öztrak, "Mayıs ayı madde sepeti ve ortalama madde fiyatları nerede kaldı TÜİK? Enflasyon rakamlarını yayımlayan dairedeki başkan değişikliği anlaşılan işe yaramış. Enflasyonla mücadele edemeyenler, enflasyon rakamlarıyla mücadeleye hız vermiş" dedi.

Öztrak, "Bu yapılanın adı milyonlarca memur ve emeklinin, asgari ücretlinin hakkını yemektir. Çok büyük kötülüktür. Yapılan, zulmün daniskasıdır" ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI: ENFLASYON CANAVARINI BİTİRMEMİZ GEREKİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak daha sonra, "Milletimizi bu hayat pahalılığından kurtarmaya, hakkı olan hayat şartlarına kavuşturmaya kararlıyız. Bunun için ilk iş enflasyon canavarını bitirmemiz gerekiyor." dedi.

Öztrak, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin olağanüstü coğrafi konumu, genç nüfusu, dayanıklı özel sektörüyle çok güçlü bir ekonomi olduğunu ve çok büyük potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Öztrak, "Ekonomimizi küresel yarışta hak ettiği yere taşımaya kararlıyız. Milletimizi bu hayat pahalılığından kurtarmaya, hakkı olan hayat şartlarına kavuşturmaya kararlıyız. Bunun için ilk iş enflasyon canavarını bitirmemiz gerekiyor." dedi.

Öztrak, enflasyonla mücadelenin önemine işaret ederek şöyle konuştu:

"Enflasyon rakamlarıyla oynamak emeklinin, ücretlinin, memurun bu ülkedeki herkesin hakkına el uzatmaktır. Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş açıklanan verileri ciddi şekilde kontrol etmek olacak. Bunların derdi ensar, muhacir değilmiş. Bunların derdi ülkeye gelen insanları ucuz emek olarak kullanmakmış."

Kaynak: Haber Global TV

Faik Öztrak TÜİK enflasyon enflasyon rakamları