Son dakika! Çanakkale'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Şehitler Abidesi'nde tören

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstiklale aşık bir millet 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir. Bu şanlı zafer Türkiye'nin ve Türk milletinin olduğu kadar mazlum halkların da zaferidir" dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı kutlanıyor, 18 Mart şehitleri için de yurdun dört bir yanında anma törenleri düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının katılımıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni gerçekleştirildi. Erdoğan, törenin başında abideye çelenk bıraktı, ardından İstiklal Marşı okundu. Program kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. 

Son dakika! Çanakkale'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Şehitler Abidesi'nde tören - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yılını kutluyorum. 

Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır.

İstiklale aşık bir millet 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına durabilecek hiçbir silahın duramadığı görülmüştür. Bu şanlı zafer Türkiye'nin ve Türk milletinin olduğu kadar mazlum halkların da zaferidir. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Şehitler Abidesi