Bolu Dağı Tüneli heyelan nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatıldı

Bolu
Bolu Dağı Tüneli heyelan nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatıldı

Bolu Dağı Tüneli'nin çıkışan meydana gelen heyelan nedeniyle tünel, çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Bolu Dağı Tüneli çıkışında heyelan meydana geldi. Toprağın yola kaymasının ardından tünel Ankara ve İstanbul yönlerinde araç geçişine kapatıldı. İhbar üzerine adrese sevk edilen ekiplerin çalışmaları sürüyor.
Yaşanan olayın ardından Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle güzergah Ankara yönünde 3 şerit, İstanbul yönünde 1 şerit olmak üzere trafiğe kapatılmıştır. Trafik İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D100'e aktarılacaktır” ifadelerine yer verildi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu Dağı Tünellerinde meydana gelen heyelan sonrasında güvenlik gerekçesiyle trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığını duyurdu. Bakanlık, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yolu açmak için çalışmalarına başladığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli’nin Düzce girişinde heyelan meydana geldiğini, Ankara yönü girişindeki 60 metrelik alanın toprakla kaplandığını kaydetti. Heyelandan Ankara yönünde 3 şeridin, İstanbul yönünde ise bir şeridin etkilendiği vurgulanan açıklamada, toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığı bildirildi. Açıklamada, “Trafik, İstanbul istikametinde Abant’tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı’dan D100’e aktarılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz Bolu Dağı tünellerinde yolu açmak için çalışmalarına başladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı” denildi.

DÜZCE VALİLİĞİNDEN HEYELANLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Düzce Valiliği, heyelan sebebiyle her iki yönde de trafiğe kapatılan Bolu Dağı Tüneli’nin yarın öğle saatlerinde yeniden açılmasının planlandığını açıkladı.

Bolu Dağı Tüneli’nin çıkışında akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Toprağın yola kaymasının ardından trafik akışı her iki yönden de kapatıldı. İhbar üzerine adrese sevk edilen ekipler, yolu trafiğe açabilmek için çalışma başlattı.

Düzce Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle, trafik Ankara istikametinde Kaynaşlı'dan, İstanbul istikametinde Abant'tan D-100'e aktarılacaktır. Ekipler yol açma çalışmalara başlamışlardır. Yolun yarın öğle saatlerinde trafiğe açılması planlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

BOLU VALİSİ ÜMİT'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan Bolu Valisi Ahmet Ümit, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Ümit, gazetecilere, saat 19.50 sıralarında, iftar vaktinde Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara istikameti Düzce girişinde heyelan meydana geldiğini söyledi.

"En önemli tesellimiz; heyelan altında herhangi bir araç ya da bir canlı kalmadı." diyen Ümit, yolun tedbir amaçlı çift yönlü ulaşıma kapatıldığını kaydetti.

Ümit, ekiplerin bölgede toprak kayması riskine karşı tedbir aldığını, heyelanın atıklarını temizlemeye başladığını aktararak, "Neticede burası temizlense de teknik elemanlar, mühendisler tarafından konu incelenip izin verilinceye kadar yolu kapalı tutmak mecburiyetindeyiz şu aşamada." dedi.

Trafik akışının Abant ve Kaynaşlı'dan D-100 kara yoluna yönlendirildiğini aktaran Ümit, herhangi bir problemin olmadığını dile getirdi.

Ümit, bölgenin bu yıl yoğun kar yağışı aldığına, lodosla birlikte kar erimelerinin arttığına işaret ederek, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Kaynak: İHA

Bolu Dağı Bolu Dağı Tüneli Bolu haberleri son dakika Bolu haberleri