Son Dakika! Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi

Gündem haberleri CHP son dakika

Gelen son dakika haberine göre yolsuzluk nedeniyle görevinden alınan Bilecik belediye başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Bilecik Belediye Başkanı CHP'li Semih Şahin hakkında, rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Şahin, soruşturma kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Şahin, şubat ayında ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Şahin, partisinden ihraç edildi. Semih Şahin'in kesin ihracına, oy çokluğu ile karar verildiği belirtildi.

ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan bu olay ardından sosyal medya hesabından eşiyle birlikte gülerken bir fotoğraf karesi paylaşarak, "Biz gülümsemeye devam ediyoruz. Her şey çok güzel olacak halkım. Ben tüm Bilecik halkının belediye başkanıyım" ifadelerine yer verdi.

SEMİH ŞAHİN KİMDİR NERELİ?

Semih Şahin, 1965 yılında Bilecik’te doğdu.

İlkokulu İstasyon Hürriyet Okulu'nda, liseyi Eskişehir Maarif Koleji'nde, üniversite öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

Daha sonra sırasıyla İstanbul ve İngiltere'de öğrenim hayatını tamamladıktan sonra, Balıkesir ve İstanbul’da yaşadı.

Semih Şahin'in iş deneyimleri; Balıkesir Üniversitesi İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi, Balıkesir Üniversitesi Yapı İşleri Müdürlüğü, Restorasyon ve Yapı Güçlendirme Müteahhitliği, Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü,
Şişli Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı şeklinde sıralanmaktadır.

Semih Şahin, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin Bilecik Belediye Başkan adayı oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Semih Şahin CHP