Bakan Varank'tan Türkiye Milli Uzay Programı'yla ilgili açıklama

Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Milli Uzay Programı hakkında açıklamalarda bulundu. Varank, "Cumhurbaşkanımızın gönlünden geçen bir kadın astronotun uzaya gitmesi" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye Milli Uzay Programı hakkında soruları yanıtladı. 

Bakan Varank, "Türkiye Uzay Ajansı, ülkeyi mevcut kabiliyetlerinin üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi alanında önemli hale getirecek program hazırladı" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖNLÜNDEN GEÇEN KADIN ASTRONOTUN UZAYA GİTMESİ"

Bakan Varank, "Cumhurbaşkanımızın gönlünden geçen bir kadın astronotun uzaya gitmesi. En uygun vatandaşımızın orada misyonu gerçekleştirmesini sağlayacağız" açıklamasında bulundu. 

Varank'ın açıklamaları:

(Milli Uzay Programı) Hem Türkiye'yi çok daha katma değerli üretim yapan ülke haline getirebileceğiz hem de vatandaşımıza gurur yaşatacağız. Sadece insan kaynağı ve parayla bu işler olmuyor. En üst düzeyde siyasi sahiplenme işleri kolaylaştırıyor. 

"UZAY ARACI YAKIN YÖRÜNGEYE İŞBİRLİĞİ İLE ÇIKACAK"

Başka ülkeler gibi uzaya turistik seyahat olmayacak, bilimsel misyonu olacak. 2023'te milli motorumuzla ay yüzeyine sert iniş yapacağız. Uzay aracımızı yakın yörüngeye işbirliği ile çıkaracağız. Bu aracı yönlendirerek ay yüzeyine çarptırabiliyor muyuz, biz bunu test edeceğiz. Sert iniş bu. İlk misyonumuz ay ile ilk teması gerçekleştirmek. Buradan sonra ikinci misyonumuzu gerçekleştireceğiz. Uzaya erişim sağlamak.  Hem yaptığımız teknolojilere uzay tarihçesi kazandıracağız hem de uzay ekonomisi alanında önemli bir güç haline geleceğiz.

3 ÜLKEYLE İŞBİRLİĞİ: PAKİSTAN VE AZERBAYCAN İLE ANLAŞMALARIMIZ HAZIR

(Uzay alanında iş birliği) 3 ülkeyle anlaşma imzaladık. Pakistan ve Azerbaycan ile anlaşmalarımız hazır, imza aşamasında geldi.

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber Milli Uzay Programı Mustafa Varank