Bakan Soylu'dan İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin yeni açıklama

Gündem haberleri Süleyman Soylu Taksim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme ilişkin yaptığı açıklamada "İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör eylemine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

“Bu mücadeleyi verirken Anayasa’dan, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından, kaideli devlet ilkelerinden asla taviz vermedik. Bu mücadeleyi vermek hem de hukuktan ve demokrasiden ayrılmadan vermek kolay bir şey değildir. Sadece son 3 yılda ABD Senatosu’ndan PKK/PYD’ye 2 milyar dolar yardım yapıldı. Tüm bunlar olurken örgüte katılım 30 yıldır ilk kez 3 yıl 100’ün altına düşmüştü. Yine son 3 yılda teslim olanların sayısı katılanların sayısını aştı. 3 Aralık 2016 tarihinde yaşanan Reina saldırısından sonra yaşanan şehirlerimizde büyük bir terör olayı yaşanmadı. 2015 yılında 2 bin 817 olan terör eylemi sayısı ilk 10 ay itibarıyla yüzde 97 azalışla 97’ye düşmüşken ve bunların da çoğu sınırın karşısından yapılan taciz atışlarıyken, son 6 yılda 2 bin 473, 2021’de 184, 2022’de 157, son 12 ayda 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. Birdenbire son 2 ayda Mersin’de ve İstiklal Caddesi saldırılarının yaşanması özellikle yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye’yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir.”

İstiklal Caddesi saldırısının PKK’nın sivil katliamlarından birisi olduğunu kaydeden Soylu, “Faillerini bulduk. Şimdi arkasındaki tüm yapıyı deşifre ediyoruz. Elbette içimiz yanıyor. Siz sormasanız bile biz bunlarla her saniye yüzleşiyoruz” dedi.

Bakan Soylu, 2016-2022 yılları arasında teslim olanlardan ifade veren bin 248 örgüt mensubundan 393’ünün ifadelerinde PKK’ya HDP aracılığıyla katıldığını söylediğini de bildirdi.

"SON 4 YILDIR SURİYELİ SAYISI ARTMADI"

Bakan Soylu Suriyeli göçmenlere ilişkin yaptığı açıklamada "Son 4 yıldır Suriyeli sayısı artmıyor. Doğan çocuklara rağmen ülkemizde 3 milyon 595 bin 134 Suriyeli bulunuyor. Hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanması mümkün değildir. Bu dezenformasyonlar istihbarat örgütlerinin Türkiye'ye karşı oyunudur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gündem haberleri son dakika