Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası!

Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası görüldüğünü duyurdu.Koca, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var." dedi

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konulmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz." ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki ikinci koronavirüs vakasının, ilk tanı konan hastanın takibe alınan çevresinden olduğunu bildirdi.

Bakan Koca geçtiğimiz gece, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söylemiş, bir vatandaşın koronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığını duyurmuştu.

Bugün Türkiye'de görülen bu vaka ile sayı 2'ye yükseldi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fahrettin Koca'nın açıklamasını alıntılayarak bir açıklamada bulundu. Kalın, açıklamasında; "İkinci vaka da kontrol altında. Rehavet ve panik yok. Tedbirleri titiz bir şekilde uygulamak önemli. Okullar, toplu/çoklu hareketliliği ve kalabalık ortamları azaltmak için tatil edildi. Lütfen bu noktaya dikkat edelim." ifadelerini kullandı. 

son dakika son dakika haber