Son dakika! Bakan Koca deprem bölgesinde görülen hastalıkları açıkladı

Hatay Kahramanmaraş Depremi Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki sahra hastanesinde yaptığı açıklamada, "Tedavi gören sayısı 21 bin 859, toplam tabucu sayısı 13 bin 612'dir" dedi. Koca, deprem bölgesinde görülen hastalıkları da sayılarıyla açıkladı, "Bulaşıcı hastalık riski kontrol altında" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki sahra hastanesinde açıklamalarda bulundu. Tedavi altındaki yaralılar ve taburcu edilenlerle ilgili bilgiler veren Koca, "Toplam hastanelerdeki tedavi gören sayısı 21 bin 859, dün taburcu olanlarla birlikte toplam tabucu sayısı 13 bin 612'dir" dedi.

Koca, "Bağırsak ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında gözlenen artış olmakla birlikte şu an afet illerimizde ciddi bir halk sağlığı tehlikesi mevcut değildir. Bizler teyakkuz içindeyiz" diye konuştu. 

Koca'nın açıklamaları:

Hatay'da ve tüm Türkiye'de insan gücünün sınırı neyse onu zorluyoruz. Bakanlığımızın ilgili her 8 bölgesinden biri afet bölgesindedir. Toplam hastanelerdeki tedavi gören sayısı 21 bin 859, dün taburcu olanlarla birlikte toplam tabucu sayısı 13 bin 612'dir. Cerrahi operasyonlar ve acil müdahalelerde büyük başarılar ortaya konulmuştur. Sağlık çalışanı arkadaşlarıma sizler adına teşekkür ediyorum. Tüm ekiplerimiz ameliyat masası başındaki ekipler gibi koordineli çalışıyorlar. 

Depremde yaralanıp tedavi altına alınan hastalarımızın büyük kısmı taburcu edildi. Başka sebeplere bağlı rahatsızlıkları olan hastalarımız için gerekli sağlık hizmetleri özenle veriliyor. Afetten etkilenen şehirlerde şu an öne çıkan görevlerimiz bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek, hastaları hızla tedavi etmektir. İnanıyorum ki hayat şartları kolay olmasa da tedbirlerle birlikte depremzede kardeşlerim de riske karşı hayata sarılacaktır. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ HASTALIKLAR

Elde edilen sonuçlar üzerine içme suyu olarak şişelenmiş suların kullanımı için çalışma başlatılmıştır. Tankerle gelen sular da klorlanmıştır. Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır. Sarılık, grip benzeri hastalıklar, ishalli hastalıklar izlenmektedir. 5746 kişide bağırsak enfeksiyonu, 103 kişide sarılığa, 61 bin 880 kişide grip benzeri hastalıklara rastlanmış, tedavilerine hemen başlanmıştır. Tetanos hastalığına karşı gerekli aşı yapılmaktadır. 

"DEPREM BÖLGESİNDE 6447 BEBEK DÜNYAYA GELDİ"

Bu şehirlerin insanı bir travma yaşıyor. Bu şehirlerde insan ruhu hasar gördü. Başlattığımız ruhsal ve psikososyal destek hizmetlerinde 44 bini aşkın kişiye ulaştık. Deprem bölgesinde 6447 bebek dünyaya geldi. Her doğan çocuk bir umuttur. 

Bağırsak ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında gözlenen artış olmakla birlikte şu an afet illerimizde ciddi bir halk sağlığı tehlikesi mevcut değildir. 

Bizler arama ve kurtarma çalışmalarına sonuna dek devam edeceğiz. Son çalışmalarını yaptığımız 98 binanın enkazından umarım size yeni iyi haberler verebiliriz. 

Kaynak: Haber Global TV

Fahrettin Koca Hatay Kahramanmaraş depremi