Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Türkiye'de bir dönem sona erdi

Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs koronavirüs Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açık alanlarda maske takma ve kapalı alanlara girişlerde HES kodu gösterme zorunluluğunun kalktığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, açık alanlarda maske takma ve kapalı alanlarda HES kodu gösterme zorunluluğunun kalktığını duyurdu. Koca açıklamalarında, belirti göstermeyenlerden artık PCR testi istenmeyeceğini, okullarda pozitif vaka çıktığında sadece Kovid-19'a yakalanan öğrencinin izole edileceğini söyledi. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Bilim insanlarımız ve karar vericiler olarak salgın sürecinde gerekli tedbirlere erken başladık. Bu açıdan bakıldığında salgın hastalığın vaka sayılarına kıyasla en az etkilediği ülkeler arasındayız. Salgının eskisine oranla toplumsal hayatı çok daha az etkilediğini vurgulamak isterim. Her kademeden sağlık çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerine şükranlarımı sunarım. En büyük teşekkürü de aziz milletimizin hak ediyor. DSÖ henüz küresel bir salgınla karşı karşıya kaldığımızı söylemeden önlem alan kurum, Bilim Kurulu'dur.

Birlikte eşsiz bir mücadele verdik. Bir süredir sizlere Kovid dediğimiz hastalığın etkisini kaybetmeye başladığını söylüyorum. 

Konu, Kovid-19 ile mücadelenin bundan sonra bilhassa aşı ile verileceğidir. 

AÇIK ALANLARDA MASKE TAKMA VE HES KODU GÖSTERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

2 yıllık ısrarlı, şimdi sıra planlı mücadelede salgını hayatımızdan sağ duyulu bir şekilde çıkarmakta. 

Açık alanlarda maske takmak artık şart değil, HES kodu uygulaması kaldırıldı, kapalı alanlarda havalandırma yeterliyse maske takılmayacak, okullarda iki vaka çıkması halinde karantinaya girmek şart değil, testi pozitif çıkan öğrenci karantinaya girecek sonra eğitim devam edecek. Mekanlara girişlerde HES kodu istenmeyecek. Belirtisi olmayandan test istenmeyecek. 

BELİRTİ GÖSTERMEYENLERDEN PCR TESTİ İSTENMEYECEK

Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz. Gerektiğinde hemen takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Maske, günlük hayatımızın vazgeçilmezi olmalıdır. Belirti göstermeyenlerden PCR testi istenmeyecek.

TURKOVAC aşısını gelecek haftadan itibaren aile hekimleri dahil bütün sağlık kuruluşlarımızda başlatmak istiyoruz.

Sağlıkta şiddetle ilgili son 3 aydan bu yana devam eden bir çalışmamız var. Bununla ilgili bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞUNUN DEVAM ETTİĞİ YERLER

Mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda, uçak, otobüs, tiyatro, sinema, sağlık kuruluşları ve okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz.

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık bakanlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs Koronavirüs Bilim Kurulu HES kodu HES kodu zorunluluğu