Son dakika! Bakan Gül'den "yeni anayasa" açıklaması

son dakika Abdulhamit Gül Adalet Bakanlığı
Son dakika! Bakan Gül'den "yeni anayasa" açıklaması

Adalet Bakanı Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimiz için heyecan verici bir müjdedir." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada, "Hukuk reformumuzun temel hedeflerinden yeni, sivil, demokratik anayasayı hayata geçirmek, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacak." ifadelerine yer verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa açıklamasında bulunmuş "Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir. Ülkemizin bu fırsatı kaçırmasından üzgünüz. Belki de ülkemizde yeni bir Anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla uzlaşırsak yeni Anayasa için harekete geçebiliriz." demişti.

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın yeni yasa açıklamasına ilişkin "Bu tamamen Türkiye’nin gündemi saptırma, saklama, kaçırma, operasyonudur.  Yeni bir anayasa yapma iradesi Recep Tayyip Erdoğan’ın yoktur.  Toplumun hiçbir kesimiyle görüşmeden, hiçbir siyasi partiyle konuşma  ihtiyacı duymadan bu açıklamayı yapmak, anayasa yapma iradesinin gerçek ve samimi olmadığının itirafıdır. Recep Tayyip Erdoğan yeni anayasa isterken yeni yetkiler mi arıyor, elindeki yetkiler kendisine az mı geldi?  Bu tamamen Türkiye’nin yakıcı gündeminden Türk aydınlarını ve halkımızı kaçırmak için başvurulan yoldur.  Türkiye’nin gündemi açlıktır, işsizliktir, çiftçinin, esnafın, iş aleminin bitişidir.  Türkiye gerçek gündemini konuşmalıdır. Anayasalar toplumsal uzlaşma metnidir. Toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınarak hazırlanır. Recep Tayyip Erdoğan kiminle anlaşmıştır, kiminle konuşmuştur? Türkiye’nin bu siyasi tuzaklarla kaybedecek zamanı yoktur. Yapılması gereken işsizliğe, ekonomik buhrana çözüm bulmaktır. Türkiye bunu konuşmalıdır" dedi.

son dakika son dakika haber