Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Haber Merkezi
ABD Hakan Fidan Gündem haberleri
Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bu akşam (24 Ekim) bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Lübnan’daki son gelişmeler değerlendirildi. Savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgulayan Bakan Fidan, zaman kaybetmeksizin Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini yineledi.

Son dakika haberi... 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bu akşam (24 Ekim) bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Fidan görüşmede, bilhassa Gazze’nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindi.

Görüşmede Lübnan’daki son gelişmeler de değerlendirildi. Savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgulayan Bakan Fidan, zaman kaybetmeksizin Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini yineledi.

Görüşmede, Ukrayna’daki son durum da ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, dün Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diledi.