Bakan Çavuşoğlu, ABD'li Büyükelçi Satterfield'i kabul etti

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Büyükelçisi David Satterfield'i kabul etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, Satterfield'ı Bakanlıkta kabul etti. 

Kaynaklar, yarın başlayacak iki günlük NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan önce gerçekleşen genel mahiyetteki görüşmede, iki ülke gündeminde yer alan konuların ele alındığını bildirdi.

Çavuşoğlu bugün, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute'u da kabul etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, 23-24 MART'TA NATO TOPLANTISINA KATILACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 23-24 Mart 2021 tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda 2021 NATO Liderler Zirvesinin hazırlıkları, İttifak'ın siyasi rolünün güçlendirilmesi amacıyla yürütülen NATO 2030 Değerlendirme Süreci ile Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğiyle bağlantılı gelişmelerin ele alınması ve NATO'nun gündeminde bulunan diğer konuların istişare edilmesi öngörülmektedir. Sayın bakanımız toplantı vesilesiyle, bazı mevdikaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecektir" denildi. 

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber Son dakika | Bakan Çavuşoğlu