Bahçeli'den çok sert açıklama: HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı AYM Başkanı olursa doğal kabul ederiz

Devlet Bahçeli MHP

Partilere ödenen hazine yardımlarının deprem bölgelerine bağışı konusunda bir çağrı yapan Bahçeli, AYM'nin HDP kararına çok sert tepki gösterdi. MHP lideri, "HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı AYM Başkanı olursa doğal kabul ederiz" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK, MDK üyeleri ve milletvekilleriyle Genel Merkez'de bir araya geldi. Toplantının ardından MHP lideri basın toplantısı düzenledi. 

MHP lideri, "14 Mayıs seçimleri için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. Hazine yardımı alan siyasi partilerden MHP aynı hassasiyeti ümit etmektedir" dedi.

AYM'nin HDP'ye hazine yardımı blokesi kararını kaldırmasına çok sert tepki gösteren Bahçeli, "AYM'nin verdiği karar hukuk skandalı olarak anılacaktır. HDP kendi adayını çıkarmak istiyorsa Anayasa Mahkemesi Başkanı buna uygundur" dedi. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

MHP ve Cumhur İttifakı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine tam olarak hazırdır, başarmaya da kararlıdır. Bizim başarımız mazlumların umudu demektir. 

Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Mart Cuma günü, Anayasa yetkisine dayanarak seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Bu karar aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. YSK'nın da aynı mükerrer sayısında seçimlerle ilgili kararı yayımlanmıştır. Felaketin gölgesinde yapılacak bir seçim için geri sayım başlamıştır. Bir an evvel seçimleri yapıp ülkemizin ana sorunlarına eğilmek asıl gayemizdir. Türkiye'nin kaybedecek bir saniyesi bile yoktur. Seçimlerin; ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını, seçim döneminin sakin, sağduyulu, kutuplaşmadan uzak, demokratik nezaketle geçmesi başlıca dileğimizdir. Siyasi muhataplarımıza çağrımız da bu yöndedir. 

PARTİLERE HAZİNE YARDIMLARI İÇİN DEPREMZEDELERE BAĞIŞ TEKLİFİ

Son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan ve milletvekili seçimi kanununun 33. maddesindeki genel barajı aşmış olan siyasi partilere o günkü bütçe gelirleri toplamının 5 binde 2'si olarak ödenek belirlenmektedir. Bu ödenek hazine yardımı yapılacak partiler arasında, seçimler sonrasında ilan edilen geçerli oy sayıları ile orantılı bölüştürülmektedir. Bu ödemelerin yürürlüğe girmesini takiben 10 gün içinde tamamlanması da zorunludur. Hazine yardımından faydalanabilecek partilere, seçimin yapılacağı yıl 3 katı, mahalli idareler seçim yılı için de 2 katı ödeme yapılmaktadır. Bu aşamada teklifimiz şudur. 14 Mayıs seçimleri için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. Hazine yardımı alan siyasi partilerden MHP aynı hassasiyeti ümit etmektedir.

AYM'YE HDP KARARI TEPKİSİ

Biz böyle düşünürken AYM'nin HDP kararı bir gafilliktir. HDP'nin hazine yardımı alması yönünde oy çokluğuyla karar almıştır. HDP'nin kapatılması istemiyle AYM'de açılan dava devam ediyorken bu terör yatağının alacağı hazine yardımına 5 Ocak'ta bloke konulmuştu. Bu mahkeme, söz konusu blokeyi kaldırmış, HDP'ye hazinenin kasasını açmıştır. Bu hukuk skandalı olarak anılacak bir karardır. Mahkeme üyeleri vicdanlarının sesini  değil, ihanetin sözünü dinlemiştir. HDP'nin sözlü savunması da ertelenmiştir. Hukukun siyasileştiğini iddia eden müfterilerin hiçbir eleştirisi duyulmamıştır. Çünkü işlerine geldi mi adalet var derler, gelmedi mi adalet ve hukukun rafa kaldırıldığını iddia edecek kadar ikiyüzlülüğün içine gömülürler. AYM, HDP'nin seçime girmesini kolaylaştırmış, açıktan tarafını belli etmiştir. Cumhur İttifakı'nın seçimlerden sonra yegane hedefi yeni anayasadır. Bu kapsamda AYM'nin yapısı kökten değiştirilmeli, bu mahkemenin kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir. Şu anki Anayasa Mahkemesi, Türk Milleti'nin mahkemesi değildir. HDP kendi adayını çıkarmak istiyorsa Anayasa Mahkemesi Başkanı buna uygundur. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı AYM Başkanı olursa biz bunu doğal kabul ederiz. 

Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Birinci hedefimiz Cumhurbaşkanımızın çok yüksek bir oyla seçilmesi, başarılı çalışmalarına ara vermeden devam etmesidir. İkinci hedefimiz MHP'nin siyasal desteğini artırarak almaktır. Nihai umudumuz Cumhur İttifakı'nın TBMM'de güçlü bir temsile kavuşmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne tek adam rejimi diyenler yalancıdır.

Kılıçdaroğlu kendisiyle birlikte diğer parti başkanlarının alayını birden uçurumdan atacaktır. Karar milletimizindir, kayıp zilletindir. Zafer cumhurun olacaktı. 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Devlet Bahçeli