Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ateşkes anlaşmasını yine ihlal etti

Gündem haberleri Azerbaycan

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ateşkes anlaşmasını bir kez daha ihlal ettiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Kelbecer, Laçın ve Daşkesen'deki Azerbaycan ordusuna ait mevzileri top atışına tutmaya devam ettiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, "Ermenistan silahlı kuvvetlerine ait birlikler, Azerbaycan ordusunun Kelbecer, Laçın ve Daşkesen bölgelerinde bulunan mevzilerine D-30, D-20 topları ve 82 milimetrelik havan toplarıyla ateş etmeye devam ediyor. Birimlerimiz tarafından misilleme önlemleri alınmakta ve düşmanın atış noktaları imha edilmektedir. Harekat koşulları ordumuzun kontrolündedir." ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ateşkes anlaşmasını yine ihlal etti - Resim : 1

50 ASKER ŞEHİT 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Azerbaycan ordusundan 42, Devlet Sınır Hizmetleri askeri personelinden 8 toplam 50 askerin şehit olduğu bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun dün akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu. Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirilmişti. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşanmıştı.

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alınmıştı.

Azerbaycan ordusunun da Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için gerekli tedbirler aldığı belirtildi. Azerbaycan'a karşı provokasyon operasyonlarına katılan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin personel ve teçhizatında kayıpların bulunduğu aktarılmıştı.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan Ermenistan Dünya haberleri