Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti

Gündem haberleri Aydın

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, bir dönerci dükkanında meydana gelen patlamada 7 kişinin öldü, biri ağır 5 kişinin yaralandı. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı, 10 kişi de gözaltına alındı. Feci olayda hayatını kaybeden 7 kişinin kimlikleri belli oldu.

Aydın'da bir restoranda tüp değişimi sırasında patlama meydana geldi. Vali Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranından 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüpteki arızaya müdahale sırasında patlamanın olduğunu söyledi.

Patlama nedeniyle 7 kişinin öldüğünü bildiren Aksoy, biri ağır 5 kişinin de yaralandığı aktardı.

PATLAMA TÜP DEĞİŞİMİ SIRASINDA YAŞANDI

Patlama sonucu çevredeki diğer iş yerlerinde bir hasar olmadığını söyleyen Aksoy şöyle konuştu: "Çalışanın ilk beyanı var; tüpten bir koku geldiği, tüple ilgili bir yetkili kişinin değişim yaptığı sırada bir kokunun çıktığı, bazı insanları dışarı kendisinin çıkardığı, kısa bir süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Tabii olay yeri inceleme ve itfaiye bütün boyutlarıyla konuyu inceleyecek."

Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 1SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildiği, olayla ilgili sorumlu olduğu düşünülen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

10 GÖZALTI

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bu kişilerin olayla ilgilerinin Başsavcılık tarafından değerlendirileceğini aktaran Aksoy, yaralılarla ilgili şunları kaydetti:

"Cennet Yeldi, İzmir’e sevk edilen kızımızın ismi. Mustafa Görkem Balkır bu tüpü değiştiren, ilgili görevli arkadaşımız. Osman Sakızcı bu da iş yerinde çalışan arkadaşımız. Merve Bayar yine iş yeri çalışanı. Diğeri de Hasan Pehlivan isimli bir müşteri. Bunların tedavileri hastanemizde devam ediyor. ” 

PATLAMADA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçedeki bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin isimleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Hayatını kaybedenlerin isimleri, Neslihan Karaboğa (38), Lale Nur Karaboğa (11), Cansu Karaboğa (4), Gamze Karaboğa (10), Emine Düztepe (37) ile kızı İrem Düztepe (14) ve Fatma Danaş (45) olarak açıklandı.

ANNE- KIZ PATLAMADA ÖLDÜ, ABLA İSE YEMEĞE GİTMEDİĞİ İÇİN HAYATTA KALDI

Restoranda yaşanan patlamada hayatını kaybeden Emine ve kızı İrem Düztepe ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Düztepe ailesinin bir hafta önce Kuyucak ilçesinden Nazilli’ye taşındığı, İrem Düztepe’nin ise 9'uncu sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Baba İlker Düztepe’nin ise Şırnak’ta astsubay olarak görev yaptığı belirtildi.

Anne- kız restorana giderek yemek yemek istedi, abla Sıla Düztepe ise acıkmadığı için annesi ve kardeşiyle gitmedi. Yemek yemeye gitmediği için Sıla hayatta kalırken, anne Emine ve kızı İrem Düztepe patlamada can verdi. Şırnak’ta görevli babanın ise haberi alır almaz yola çıktığı öğrenildi. 

Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

AYDIN'DA YENİ YIL ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni yıl dolayısıyla düzenlenecek olan tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

AYDIN’DAKİ PATLAMADA YARALANANLARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Patlamada yaralanan 5 kişinin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybeden 7 kişinin ise kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Bölgeye sevk edilen ambulanslar ile yaralılar Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayda yaralananların Cennet Yeldi (24), Mustafa Görkem Balkır (20), Merve Bayar (24), Hasan Pehlivan (41) ve Osman Sakızcı (19) olduğu tespit edildi. Patlamada ağır yaralanan Cennet Yeldi’nin vücudunda yüzde 80 oranında yanık oluşurken, tedavisi için ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

BAKAN KOCA: 1 KİŞİ ENTÜBE DURUMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise patlamada 16 yaşındaki bir kızın ağır yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Aydın Nazilli dönerci patlama yangın