Avrasya Tüneli'nde Volkan Tekin'in ölümüyle ilgili yargılanan polislere siyah cam beraati

Haber Global son dakika

2018'de Avrasya Tüneli girişinde polisin dur ihtarına uymayarak kurşunların hedefi olan Volkan Tekin'in ölümüyle ilgili yargılanan 3 polis hakkında mahkeme kararını verdi.

Olay 14 Ocak 2018'de saat 00.10'da Avrasya Tüneli girişinde meydana geldi. Polis denetimine takılan Volkan Tekin eşi ve iki arkadaşı araçla tünelin girişine yaklaştı. Polisin dur ihtarına uymadı. Hızla tünele doğru hareket etti.

Polisler önce havaya ateş açtı. Durmayınca iddiaya göre bu kez aracın lastiğini hedef aldılar. Kurşunlardan biri Volkan Tekin'e isabet etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İfadesi alınan 3 polis "Terör eylemi gerçekleştirme ihtimali üzerine aracı durdurmak istedik, lastiklere ateş ettik" sözleriyle kendini savundu.

VOLKAN TEKİN'İ HANGİ SİLAH ÖLDÜRDÜ?

Bu sorunun yanıtı için rapor istendi. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarının raporunda "Mermi çekirdeklerinin çarpma, sürtme ve kopmadan mütevellit karakteristik izleri yitirdikleri görülmüş olup, bu nedenle hangi silah ya da silahlardan atıldıkları yönünde mukayeseli bir inceleme yapmak mümkün olmamıştır" ifadeleri yer aldı.

TEKİN’İN BULUNDUĞU ARACA ATEŞ EDEN ÜÇ POLİSE DE DAVA AÇILDI

Savcılık "Taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan polislerin davası karara bağlandı.

Haber Global'in ulaştığı kararda mahkeme polislerin ateş ettiği aracın camlarını siyah filmli olmasının terör eylemi olabileceği endişesi yarattığını vurguladı.

Avrasya Tüneli'nde Volkan Tekin'in ölümüyle ilgili yargılanan polislere siyah cam beraati - Resim : 1

POLİSLERE SİYAH CAM BERAATİ

Mahkemeden 3 polise de beraat kararı çıktı. Gerekçe olarak, sanık polis memurlarının Avrasya Tüneli'ni terör eylemlerine karşı korumak için görevli olduğu vurgulandı.

Mahkeme heyetini oy birliği ile aldığı kararında “Aracının camlarının siyah filmli olmasının terör eylemi olabileceği endişesiyle polislerin yetki sınırları içinde kaçan aracı durdurmak için öldürme kastları olmaksızın ateş ettikleri sabittir. Olayda taksirleri bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.


Öldürülen Volkan Tekin'in ailesi ise karara itiraz ederek davayı İstinaf Mahkemesine taşıdı. Olayla ilgili süreç devam ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global son dakika