Son Dakika! Arnavutköy'de büyük fabrika yangını

Gündem haberleri İstanbul

Arnavutköy'deki fabrikada çıkan yangın 7 saatlik çalışmaların ardından söndürüldü. Yangın nedeniyle fabrikada büyük çapta hasar oluştu.

İstanbul Arnavutköy Haraççı Hadımköy Yolu Caddesi'nde bulunan plastik fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangın yandaki 3 fabrikaya daha sıçradı. İstanbul'un farklı ilçelerinden de sevk edilen çok sayıda itfaiye ekipleri alevlere dört koldan müdahalede bulundu. Yangın yaklaşık 7 saat süren müdahalenin ardından söndürüldü. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle 4 fabrikada büyük çapta hasar oluştu.

EKMEK TEKNESİNİN YANARKEN AĞLADI

İşbaşı yapmak üzere servislerle fabrikaya gelen işçiler, ekmek teknelerinin yandığını görünce gözyaşlarını tutamadı. Oldukları yere yığılan işçiler, iyi bir haberin gelmesi için bekledi.

FABRİKASININ ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Olay yerine gelen polis ekipleri de çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Birkaç sokak kapatılırken, yandaki işletmelerdeki çalışmalar da durduruldu. Yangını söndürme çalışmaları sırasında Arnavutköy itfaiyesinden bir personel kafasına düşen bir cisim ile yaralanarak Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

"İŞİMİZE KAVUŞMAYI BEKLİYORUZ"

Nevse Ayar isim işçi, "Sabah geldiğinde yanıyordu. Yangından etkilenen arkadaşımız yok. Mesai saatinin dışında çıktı. İşimize kavuşmayı bekliyoruz. Ekmek teknemiz yandı. Hüzünlüyüz" dedi.

 Gözyaşlarını tutamayan Badegül Sürücü, "10 senedir burada çalışıyorum. İşbaşı yapmadan duyduk. Geldiğimizde başlamış. Önceden çalışan bir arkadaşım bizi aradı yangını haberi verdi. Bekçi itfaiyeyi aramış. Asansörden fark etmişler. Arkadaşlar yangına yangın söndürme tüpüyle müdahale etmiş. Dumandan etkilenmiş.

KIZILAY'DAN GIDA YARDIMI

Kısa süre sonra olay yerine gelen Kızılay da vatandaşlara ve itfaiye ekiplerine gıda desteği verdi. Kızılay ekipleri, itfaiye ekiplerine vatandaşlara su, maske, ayran, yoğurt dağıtımı yaptı.

arnavutköy yangın

"HERHANGİ BİR CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL"

İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakam Vekili Mehmet Hüseyin Nail Anlar da olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Anlar, AFAD, sağlık ve itfaiye ekiplerinin bölgede olduğunu, 70 araçlık itfaiye filosu ve 200 personelle yangına müdahale edildiğini belirterek, "Bir itfaiye erimizde yaralanma mevcut. Hayati bir tehlikesi yok. Hastanemizde gerekli müdahaleler yapıldı. Şu an sağlık durumu iyi. Yangında herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Yangının çıkış sebebi yapılan incelemeler sonucu belli olacak." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

son dakika Gündem haberleri Arnavutköy