Kemer'deki yangın 5. gününde! Yangın neden söndürülemiyor?

Gündem haberleri Antalya Orman Yangını son dakika

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınını 5. gününde havadan söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Peki yangın neden söndürülemiyor? Haber Global Muhabiri Emre Karaca sıcak bölgeden son gelişmeleri aktardı

Antalya'nın en önemli turizm merkezlerinden Kemer ilçesi Göynük Mahallesi Değirmendere mevkiinde geçtiğimiz pazartesi günü saat 21.08 sırasında çıkan orman yangını, 5. günde yüksek kesimlerde devam ediyor. Havadan helikopter ve uçaklarla yoğun şekilde müdahale edilen yangın, Beydağı Sahil Milli Parkı'nın zirvesinde aralıklı şekilde derin vadiler içinde sürüyor. Gece boyunca gece görüşlü helikopterlerin müdahale ettiği yangına, gün boyu ise helikopterler ve uçaklar müdahale etti. Gün içinde hava sıcaklığının 30, nem oranının yüzde 50’lere ulaşmasının yanında rüzgarın da olmaması havadan müdahaleyi kolaylaştırdı. Arazinin dik, sarp ve kayalık olması nedeniyle karadan müdahalenin yapılamadığı yanan alanlara hava araçlarının yoğun su döküm işlemi gün boyu aralıksız devam etti.

YANGIN NEDEN SÖNDÜRELEMİYOR?

Haber Global Muhabiri Emre Karaca'nın aktardığı bilgilere göre, yangın Milli Park alanında olduğu için karadan müdahalede zorluk yaşanıyor. Havadan müdahalenin yoğun olduğu yangın belli bir bölgeye sıkıştırıldığı belirtiliyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Antalya Kemer kemer yangını Kemer orman yangını Gündem haberleri