Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi

Gündem haberleri Ekonomi haberleri son dakika

İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün Yunanistan'ın Leros adası açıklarında kaza geçirdi. Botla kayalıklara çarpan karı-koca ağır yaralandı. Çiftin durumlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Son Dakika Haberi... Yunanistan'da tatilde olan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaptı. Yaralanan çift ilk müdahalenin ardından Bodrum'a getirildi.

Burada yapılan müdahalenin ardından ağır yaralı olduğu öğrenilen Ali Sabancı İstanbul'da özel bir hastaneye sevk edildi.  Vuslat Doğan Sabancı ise bugün saat 15.40 sıralarında ambulans uçakla İstanbul’a getirildi. Atatürk Havalimanı’na iniş yapan ambulans uçaktaki Sabancı, ambulansla Şişli’de bulunan özel hastaneye sevk edildi. 

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi - Resim : 1
Yaralanan çift, Bodrum'a böyle getirildi...

Çift Bodrum'a getirilirken Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda çifti bekledi. Hayırlı Sabancı'nın oldukça üzgün olduğu görüldü.

Bakan Koca'dan açiklama

Çiftin durumlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Bakan Koca, "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sayın Ali Sabancı, eşi Sayın Vuslat Doğan Sabancı ile Bodrum’da ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

Tedavileri devam ediyor

Esas Holding ve Doğan Holding'ten yapılan açıklamalarda Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı çiftinin sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı. 

İki gruptan ayrı ayrı yapılan benzer açıklamalarda, Esas Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın "geçirdikleri deniz kazasının ardından tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyiye gittiği" belirtildi.

Vuslat Doğan Sabancı, Esas Holding'in yanı sıra Doğan Holding'in yönetiminde de yer alıyor. 

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi - Resim : 2

Yunanistan'da yerel basın: 7 yaralı

Yunanistan'da yerel basında çıkan habere göre, gece yarısından kısa süre önce Leros ile Leipsos arasındaki deniz bölgesinde sürat teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 7 kişi yaralandığı, ağır yaralanan 2 kişinin Leros Hastanesi'nde ameliyata alındığı ve yaralıların Türk vatandaşı olduğu belirtildi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den, Sabancı ve Doğan ailelerine "geçmiş olsun" telefonu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, denizde kaza geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın ailelerini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

İYİ Partiden yapılan açıklamaya göre, Akşener, deniz kazasında yaralanan Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumları hakkında bilgi almak için Sabancı ve Doğan ailelerini telefonla aradı. Akşener, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aydın Doğan Vakfı'ndan son duruma ilişkin açıklama

Aydın Doğan Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ali Sabancı Vuslat Doğan Sabancı son dakika Gündem haberleri