Parkta oturduğu sırada saldırıya uğramıştı! Akademisyen Neşe Nur Akkaya davasında flaş gelişme!

İstanbul

Akademisyen Neşe Nur Akkaya'yı darp ettiği iddia edilen Eray Çakın, yargılandığı davada tahliye edildi.

 

Nişantaşı’nda akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada, aralarında çıkan tartışma sonrası şişeyle vurduğu iddia edilen Eray Çakın’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Eray Çakın SEGBİS aracılığıyla katılırken, tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu. Hakim, hakkında zorla getirme kararı çıkarılan tanık polis memurunun duruşmada hazır olmadığını kaydetti.

SAVCI ADLİ RAPORLAR ARASINDAKİ ÇELİŞKİNİN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, duruşmaya gelmeyen tanık polis memuruna yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti. Dosyadaki adli raporların arasında bulunan çelişkinin giderilmesini isteyen duruşma savcısı, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve delil karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle sanığın tahliyesini talep etti.

Sanık avukatı ise, “Müvekkil 90 gündür tutukludur. Delillerin karartılma durumu olmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.Müştekiler avukatları ise duruşmadaki beyanlarında, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istediklerini belirtti. Tanık polis memuru hakkında yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasına karar veren mahkeme, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı ile Adli Tıp Kurumu raporu arasındaki çelişkinin giderilmesi için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süre nedeniyle tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Saldırının ardından Eray Çakın’dan şikayetçi olan Neşe Nur Akkaya saldırının başörtüsüne yönelik olduğunu öne sürmüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Eray Çakın’ın Neşe Nur Akkaya ve arkadaşı Yasemin Farhat’a karşı zincirleme şekilde ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ suçundan 1 yıl 3 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapsi talep edildi. Şüpheli Çakın’ın ‘silahla kasten yaralama’ suçundan da 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar da hapsi talep edildi.

Kaynak: İHA

Eray Çakın