Nişantaşı'nda akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırı! "Sizin gibileri burada istemiyoruz"

Nişantaşı'nda akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırı! "Sizin gibileri burada istemiyoruz"

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı'nda bir parkta saldırıya uğradı. İddiaya göre "Sizin gibileri burada istemiyoruz" diyen Eray Ç. adlı saldırgan, araştırma görevlisine elindeki termosla vurdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya, bir arkadaşıyla Nişantaşı'nda parkta otururken kedileri seviyordu.

İddiaya göre Eray Ç. adlı kişi, “Kedilere zarar vermeyin. Burada ne işiniz var? Sizin gibileri istemiyoruz. Parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidin” dedi ve Neşe Nur Akkaya'ya elindeki termosla vurdu.

Çevredeki vatandaşlar saldırgana engel olurken ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.  Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan şahsın ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

ART ARDA TEPKİLER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık saldırıya tepki gösterdi.

Altun "Bu şiddete maruz kalan kişi başörtülü olduğu için mi bazı 'insan hakları' savunucuları, 'kadın hakları' aktivistleri seslerini çıkarmıyorlar? Nedir bu onaylayıcı sessizliğin sırrı?'' dedi.

Bakan Yanık ise davaya müdahil olacaklarını duyurdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi