AK Partili Yavuz: İttifak metnimizde 6284 sayılı yasadan hiç bahsedilmiyor

Gündem haberleri son dakika AK Parti

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ali İhsan Yavuz Yeniden Refah Partisi ile ilgili yapılan ittifaka ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz "İttifak metnimizde 6284 sayılı yasadan hiç bahsedilmiyor" dedi. 3 dönem kuralına da değinen Yavuz "Uygulanma ihtimalini yüksek olarak görüyorum" dedi.

Son Dakika Haberi.. AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ali İhsan Yavuz Haber Global ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"İTTİFAK METNİMİZDE 6284 SAYILI YASADAN HİÇ BAHSEDİLMİYOR"

Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile ilgili tartışılan 6284 sayılı yasaya ilişkin detayları açıklayarak "Tam olarak metni yayınlamadık. İttifak metnimizde 6284 sayılı yasadan hiç bahsedilmiyor. Gelinen noktada duraksanma nedeni 6284 sayılı değildi. Biz zaten Yeniden Refah Partisi ile anlaşmaları belirledik." ifadelerini kullandı. 

"9 NİSAN'A KADAR FIRTINALAR KOPAR"

Yavuz 6'lı masaya ilişkin soruya "6'lı masada aday listeleri nedeniyle kopuşlar yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

 

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

Yavuz'un açıklamalarına şöyle devam etti: 

280 bin seçmen bulunduğu yere kayıtlarını aldı. Çok hassas ve titiz davranacağız. Seçmen listeleri askıda şu anda. 2 Nisan'a kadar da devam edecek. O bölgeden çok fazla insan var başka ile giden. Fiilen adres kaydını alamazsa, oraya gidip oy kullanamayacak. O bölgeden hangi sebeple olursa olsun giden kim varsa 2 Nisan'a kadar nerede bulunacaksa adresini oraya alsın. Oradaki milletvekili sayısı azalmayacak. 1 hafta kala yaklaşık 50 bin kişi fiilini kaydını oraya aldı. Bunlar seçmen değil, nüfus.

BAKANLARIN DEPREM BÖLGESİNDEN ADAY GÖSTERİLMESİ

Yavuz Bakanların milletvekili adaylığına ilişkin "Buna ilişkin kafalar belli oldu. Ancak net bir şey beli değil. Önümüzdeki günlerde belli olacak. Müracaat edildi. Ancak aday aday olan bakanımız yok. Herkes bağışını yatırdı. 6 bin 25 aday adayı başvurdu ve ücretleri AFAD'a gitti." şeklinde konuştu.

AK PARTİ 3 DÖNEM KURALINI UYGULAYACAK MI?

Yavuz "3 dönem kuralının uygulanma ihtimalini yüksek olarak görüyorum. Uygulayıp uygulamama kararını cumhurbaşkanımız verecek" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti CHP ittifak yeniden refah partisi