AK Parti'den OHAL uygulamalarını uzatan teklifte revize

AK Parti

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, OHAL yetkisi düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turan, "Gözaltı ve ihraç düzenleme teklifimizi 3 yıldan 1 yıla indirerek revize ediyoruz" dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Turan, gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması ve kamu personelinin ihracında tanınan hakların 3 yıldan daha uzamasının gündemde olduğunu söyledi.

Toplumdan gelen demokratik talepleri değerlendiren bir parti olduklarını dile getiren Turan, TMSF'nin kayyum yetkilerinin 3 yıl daha uzamak durumunda olduğunu, çünkü iş yoğunluğu olduğunu belirtti. Turan, şöyle devam etti:

"Ancak terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifini revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Aynı şekilde kamu personelinin ihracı ile ilgili 3 yıl olan teklifimizi 1 yıla indiriyoruz. Bunu şu nedenle önemsiyoruz, CHP, 'AK Parti seçime OHAL'le gitmek istiyor' dedi, 'AK Parti OHAL'i sevdi' dedi. Bu aynı zamanda muhalefetin AK Parti seçimden korkuyor tarzı yaklaşımını da ortadan kaldırıyor."

Yine teklifle, terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması 31 Temmuz 2021’den itibaren 3 yıl daha uzatılıyordu. Bu düzenlemede süre uzatımı 3 yıl değil 1 yılla sınırlandı. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyum olarak atanmasına ilişkin hüküm 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 3 yıl daha uygulanmasının öngören düzenlemede ise değişikliğe gidilmedi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber