AK Parti Sözcüsü Çelik: Sayın Aliyev olumlu baktığı için Türkiye Ermenistan'la normalleşmede adım atıyor

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantının ardından konuştu. Çelik, Türkiye-Ermenistan normalleşmesi için, "Sayın Aliyev olumlu baktığı için Türkiye Ermenistan'la normalleşmede adım atıyor" açıklaması yaptı.

AK Parti MYK ve MKYK Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları:

İkinci Karabağ Savaşı ile işgalin sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bir vizyon sundular. Buna saldırgan ve işgalci politikalardan vazgeçmesi kaydıyla Ermenistan'ın da dahil olabileceği söylendi. Bu bölge için bir fırsattır hem de bu çıkarcı anlayış Ermenistan'ın kendi kendisine verdiği bir zarardır. Bu kısır döngünün dışına çıkabilmesi için Ermenistan'ın bir zemin oluştu. Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu normalleşme sürecine olumlu bakması.  

"SAYIN ALİYEV OLUMLU BAKTIĞI İÇİN TÜRKİYE, ERMENİSTAN'LA NORMALLEŞMEDE ADIM ATIYOR"

Sayın Aliyev olumlu baktığı için Türkiye Ermenistan'la normalleşmede adım atıyor. Özel temsilciler atandı. Normalleşme gerçekleşirse birçok adımlar atılacak. İlk toplantı olarak Moskova'da bir araya gelmeleri gündemde. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırgan politikasından vazgeçmesi şartıyla bu normalleşme süreci gerçekleşebilir.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BELEDİYE BAŞKANLARININ TELEFONLARI DİNLENİYOR' İDDİASI

Sayın Kılıçdaroğlu ilk olarak benim hatırladığım, buna benzer bir cümleyi 2018'de söyledi. Kendisi ve ailesinin dinlendiği. Bu sene belediye başkanlarını söylüyor. Grup Başkanvekilleri MYK toplantımız dinleniyor diyor. 3 yıl geçti ortaya ne belge koyuyor ne suç duyurusunda bulunuyor. Beni dinliyorlar, belediye başkanlarımı dinliyorlar dediğinizde bu tipik bir fitne siyaseti olur. Bununla ilgili sayın Kılıçdaroğlu ne yapmış? Bu artık gayri ciddiliktir. Böyle mağduriyet üreten gereksiz yaklaşıma girmesi doğru değil. 

CEMEVLERİNE İBADETHANE STATÜSÜ HAZIRLIĞI

Bildiğim kadar (Adalet Bakanı'nın açıklaması) hukuki bir statüden bahsediyordu. Arkadaşlarımız bileşenlerle de çalışıyorlar. Taslak hakkında bir şey söyleyemem. Geçmişte de biz bunu gündeme getirmiştik. 

HDP'NİN CHP ZİYARETİ VE AÇIKLAMALAR

Karşımızdaki ittifakın senaryosu her gün değişiyor. Ayrı bir ittifak kurarız diye yorum da geliyor. Adaylarının kim olacağı bizi ilgilendirmiyor ama bir takım gariplikler var siyasetin konusu olarak. Cumhurbaşkanının kendi ittifaklarından olacağını söylüyor ve bu kişiye talimatlar veriyor. Şu kurumu kaldıracak, böyle bir kurum kuracak diyor. CHP'nin seçilmiş ve meşru hükümetler üzerinde kendi kendine atfettiği denetleme arzusu vardır. Bu denetleme iktidarı kurma arzusunun Türkiye'nin başına büyük belalar açan çeşitli sonuçları olmuştur. 60'dan beri Türkiye acılar çekmiştir. Hayali Cumhurbaşkanına talimata dönüştürdüler. Dünya vesayet tarihi açısından yeni bir aşama. Bir aday çıkarsa o kişi Kılıçdaroğlu'nun talimatlarını nasıl taşıyacak? Bu ittifakın kimlerden oluştuğu, Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesine göre farklı, HDP'ye göre farklı bileşenler oluyor. Tezkereye hem CHP hem HDP karşı çıktı ama daha sonra Kılıçdaroğlu Kandil'i yıkacağız dedi. Biz de dedik ki hem tezkere karşı çıkacaksınız hem de Kandil'i nasıl yıkacaksınız? 

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK DÜZENLEME

Cumhurbaşkanımız Asiye kızımızın durumunu çok yakından takip ediyor. Biraz evvel de kendisinin son görüntülerini gördüğünü, hocalarımızla konuştuğunu söyledi. Onu görünce çok üzüldüğünü de ifade etti. Tedavi sürecinin yakın bir şekilde takip ediyor. Biz gerçekten hayvanların korunması, onların hepimiz için can yoldaşı olduğunun altını çizmek için çok şey söyledik. Güçlü kanuni düzenlemeler koyduk. Hayvanlar, bitkiler, doğa bizim rakibimiz değil. Var oluşumuzun birer parçasıdırlar. Canların da sağlığının korunmasını büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasının iki boyutuyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız da hanımefendi de hayvansever. Bu konuda çok büyük hassasiyetimiz var. Buraya gelene kadar şikayet yağıyor. Bu hayvanlarla karşı karşıya kalınmış. Bu bir alan, bunun düzenlenmesi lazım. Her yaştan insanımızın zarar görmemesini temin etmeye çalışmak, ikincisi bu hayvanları sahipsiz bırakmamak. Eleştirel yaklaşanların sokak hayvanları sahipsiz değildir diye tag açtıklarını gördük, tam da bu konuda sokak hayvanları sahipsiz kalmamalıdır. Bir süre sonra sokak hayvanları birileri tarafından hedef alınacak. Cumhurbaşkanımızın buradaki yaklaşımı iki yönlü. Bu konuyu bir bilek güreşi olmaktan çıkarmamız lazım. Her türlü görüşe açığız biz. Olumlu ve olumsuz belediye uygulamaları bizimle paylaşılabilir. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ömer Çelik Ak Parti MKYK MYK emekli zammı emekli maaş zammı memur zammı Azerbaycan Ermenistan