Son dakika AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron'un dış politikası Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulu

AK Parti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun AK Parti hakkındaki iddiaları, CHP'li Özel'in 'Ortaçağ zihniyeti' açıklaması, HDP'li Güzel'in teröristle fotoğrafının bulunması ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye ile ilgili söylemleri hakkında konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu hükümetimiz ve partimizle ilgili gerçekle alakası olmayan iddialarda bulundu. Ulaştırma Bakanı ve Meclis Başkanımız gereken cevabı verdi. Sürekli siyasetten gerginliğin artmasından bahsediyorlar. Demokratik rejimlerde farklılıklar olur. Hiçbir farklılığın olmadığı görüşler diktatörlüklerde olur. Siyasi rekabeti siyasi husumeti dönüştürmek olmamalı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye destek veren öğretmenleri hedef gösterdi. Anti demokratik eğilimleri ortaya çıkaran bir anti demokratik siyaset örneğidir. Kaymakamlara, avukatlara seçilmiş hükümeti dinlememeleri gerektiğini söyledi. 

CHP'Lİ ÖZEL'İN OKUL ÖNCESİ DİN EĞİTİMİNE 'ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ' BENZETMESİ

Yassıada zihniyeti dediğimiz şeyi ortaya koyduğumuzda büyük bir alınganlık gösteriyorlar. Demokratik meşrutiyete saldırıda hep siz ön plana çıkıyorsunuz. Başkan vekiliniz çocukların din eğitimi almasına saldırdı. Bunun orta çağ zihniyetiyle birlikte zikredilmesi ne kadar yol gidilirse gidilsin aşağıdan yukarıya çıktığını görüyoruz. Demokrasinin kazanımlarını yok etmeye çalışıyorlar. Toplumun kazanımlarını koruyan bir siyaset dili korumak bu kadar zor olmamalı. Kutuplaşmayı toplumun değerleri ile yaşadıklarını anlamalılar.

Siyasilerin böyle iddialarda bulunduğu zaman bir delil sunması gerekir. Demokrasi kazanımlarını altüst etmek isteyen birçok kişi var. Bahsettiğiniz şey sandığın yolu değil. En çok milletin değerleri ve kazanımlarıyla derdi olan anti demokratik siyaseti görmeleri gerekiyor. Demokratik bir siyasetten herkes kazanır. 

ESKİ AVUSTURYA BAŞBAKANINA YENİ GÖREV İDDİASI

Avusturya'nın bir başkanı vardı. Bu şahıs ırkçılığı, İslam düşmanlığı, göçmen düşmanlığı ile öne çıkmış bir şahıstı. Daha sonra yolsuzluk üzerine istifa etmek zorunda kaldı. Bütün siyasi hayatını Türk, Türkiye, İslam düşmanlığı üzerine kurmuş şahıstı. Bu şahsın Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi'nin başına geleceğine dair bir haber var. Konseyin başkanı bunu açıkladı. Bu bir sivil toplum kuruluşu, kendi bilecekleri bir iş.

Bu teşkilatlar esasında Yahudi soykırımına karşı mücadele sergiliyorlar, geçmişteki acıların yaşanmaması için. Irkçılık ve Yahudi karşıtlığı ile mücadeleyi kendi faaliyet alanının merkezine koyuyorlar. Bunları yaparken Yahudi, Müslüman, göçmenleri topyekûn hedef alan Nazi zihniyeti, aşırı sağcılar olduğunu biliyoruz. Geçmişteki zalimane yaklaşımları bugün Türk ve Müslümanlara koymak için pusuda bekliyorlar.

Dolayısıyla bu aşırı sağcılığa ve Nazi anlayışına topyekûn mücadele edilmesi gerekir. Şimdi bu şahsın böyle bir kuruluşun başına gelmesi bu mücadeleye zarar verecektir. Bu şahıs fişleme faaliyetlerinden tutun da, hoşgörüyü genişleten yasayı engelleyen bir şahıs olarak ortaya koydu.

KAZAKİSTAN'DAKİ GELİŞMELER

Kazakistan'daki olayları çok yakından anlık takip ediyoruz. Kazakistan'la çok köklü ilişkilerimiz var. Temennimiz Kazak halkının istediği şekilde bu sıkıntılı günlerin geride bırakılmasıdır. Kazakistan'daki durumu çok yakın takip ediyoruz. 2-3 Ocak'ta başlayan, 5 Ocak'ta hükümetin istifasıyla sonuçlanan tablo hepimiz için üzücü bir tablo olmuştur. En son gelinen noktada Türk Devletleri Teşkilatı kurulması, 10 yıla dönük olarak vizyonun Türkiye'de ilan edilmiş olması önemliydi. Kazakistan'ın kendine has özellikleri, hem kazak halkının birikimi Kazakistan için önem vermiştir. Arzumuz temennimiz, Kazak halkının istikrarını, toprak ve bütünlüğünü koruyacak şekilde bu zorlu günleri geride bırakmaktır.

İsrail'de usulsüz bir şekilde yeni yerleşim yerlerine onay verilmesini bir kez daha kınıyoruz. BM'nin buna daha güçlü ses çıkarması ve birtakım hukuki tedbirlerle engellemesi gerekiyor. Bu yaklaşım oradaki barışı da imkansız hale getirecektir. 

KUDÜS'TE ONAY VERİLEN YENİ YERLEŞİM YERLERİ

Yerleşim yerlerine onay verilmesini kınıyoruz. BM'nin bir takım hukuki yetkilerle bunu engellemesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Biz bu doğrultudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

MACRON'UN TÜRKİYE HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI

Türkiye'nin siyasal İslam'ı yaymaya çalıştığını söylüyor. Türkiye'nin faaliyetleri emparyal değildir. Macron'un dış politikası neden Erdoğan ve Türkiye karşıtlığı üzerine kurulmuştur? Macron, Avrupa medeniyetinin değerlerinden bahsediyor. Fransız istihbaratının hem DEAŞ hem de PKK ile ilişkileri ne anlam ifade ediyor? Türkiye menfaatlerini korumaya çalıştığı zaman Türkiye'ye iftira atmak için söyleniyor bunlar. Bizi medeni saymaları için Doğu Akdeniz'deki menfaatlerimizden vazgeçmemiz gerekiyor. Biz bunu yapmayacağız. DEAŞ ve PKK terör örgütüne devlet yetkililerinin bilgisi dahilinde verilen destekten dolayı özür dilenmesi gerekiyor. 

HDP'Lİ VEKİLE "TERÖRİSTLE FOTOĞRAF" FEZLEKESİ

Sayın Şentop milletvekili sıfatını taşıyan birisinin PKK'lı teröristle çıkan fotoğrafları sonrasında yüce Meclis'in onurunu korumak için gerekli açıklamayı yapmıştır. Meclis'in böyle çirkin bir görüntüyle gündeme gelmemesi için gerekeni yapmıştır.

Hiçbir ülkenin, demokrasisini, egemenliğini yok etmek isteyen örgüt karşısında tavizsiz davranması gerekir.

KORONAVİRÜS VAKA ARTIŞI 

Vaka sayılarında artış var. Kovid'in yeni varyantları daha tedbirli olmamız gerektiğini söylüyor. Tedbirler konusunda daha dikkatli olmamız lazım. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Sözcüsü Çelik MYK Ak Parti