Afganistan'dan dönen Mehmetçik için tören

Milli Savunma Bakanlığı Afganistan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'deki törende konuştu. Akar açıklamasında "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman milletinin emrinde görevinin başındadır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığında görevli personelin Türkiye’ye dönüşleri nedeniyle Kayseri’de düzenlenen törende konuştu.

Konuşmalarından satır başları:

Kabil Havaalanı'ndaki tahliyelerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi TSK'nın gücünü bir kez daha gösterdi. Türkiye dünya barışına hizmet etmenin gururuyla ülkesine dönmüştür. Mehmetçiği gururla karşıladık. Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tahliyelere katkı sağlayan herkesi kutluyorum.

Tahliye süresince uçak tahsisi dahil destek sağlayan ülkelee teşekkür ediyorum. Azerbaycan askerlerine tahliye sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgedeki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Bizim bu seviyelere gelmemizi sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Şu anda dahi karada havada ve denizde görevlerini yapan askerlerimize başarılar diliyorum, alınlarından öpüyorum

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Afganistan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar