AFAD: Kütahya Altıntaş'ta 5 büyüklüğünde deprem

son dakika Kütahya Son depremler

AFAD verilerine göre, merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen depremle ilgili açıklama yapan Vali Ali Çelik, can ve mal kaybı olmadığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 14.04'te merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Yerin 7.16 kilometre derinliğinde olan deprem, Afyonkarahisar ve  Eskişehir’in de aralarında olduğu çevre illerde hissedildi. AFAD'ın açıklamasına göre deprem sonrası, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındı.

​Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü, büyüklüğünü ise 4.9 olarak açıkladı.

VALİ ÇELİK: CAN VE MAL KAYBI YOK

Kütahya Valisi Ali Çelik, depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden bir ihbarın olmadığını ifade etti. Vali Çelik son durum hakkında, “Meydana gelen depremde şu ana kadar bir yıkım yaralanma intikal etmedi. Şu ana kadar olumsuz bir geliş yok. Can ve mal kaybı yok” dedi..

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun." dedi.

DEPREMİN ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 14.04'te Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, "Yerin 12.07 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Kütahya ilinin Altintaş ilçesine bağlı Osmaniye köyüne uzaklığı 1.23 kilometredir. Ana şoktan, 14.59'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1.0 ile 2.5 arasında değişen 16 artçı deprem kaydedilmiştir. Depremin belirgin süresi ise 3,17 saniye olarak hesaplanmıştır" denildi. 

Depremin hangi faydan kaynaklandığının yapılacak ayrıntılı sismolojik ve saha çalışmaları ile belirleneceği belirtilerek, "Bölgede 1900 yılından günümüze kadar en büyüğü 7.2 olmak üzere 510 adet deprem meydana gelmiştir. Ayrıca bahsi geçen bölgeye ait, 1900 yılı öncesi için, 27 adet tarihsel dönem depremi kaydı mevcuttur. Bölgenin sismik aktivitesi, Avrupa'nın 2'nci büyük deprem gözlem istasyon ağına sahip İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

AFAD: Kütahya Altıntaş'ta 5 büyüklüğünde deprem - Resim : 1

KÜTAHYA'DA VATANDAŞLAR KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde deprem Afyonkarahisar’da da hissedildi. Deprem anında binalar sallanırken vatandaşlar kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar depreme namazda yakalanırken, bazıları ise bankada işlem yaptırdığı sırada depreme yakalanarak kendini dışarı attı. Öte yandan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilerde herhangi bir yıkım ya da olumsuz ihbar olmadığı bildirildi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber son dakika son depremler Kütahya