SON DAKİKA! ABD'den s-400 açıklaması: Tek çözüm Türkiye'nin vazgeçmesi

ABD
SON DAKİKA! ABD'den s-400 açıklaması: Tek çözüm Türkiye'nin vazgeçmesi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, S-400'lere ilişkin yaptığı açıklamada, "Çözüm için, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasında S-400 krizi devam ediyor.

Dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 sistemini, Yunanistan'ın S-300'ü kullandığı gibi Türkiye'nin de tehdit ve tehlikeye karşı kullanabileceğini belirterek "NATO üyesi bazı ülkelerde Rus menşeili sistemler, S-300 nasıl kullanılıyorsa, biz de S-400'ü aynı şekilde kullanabiliriz. Amacımız 84 milyon vatandaşımızın hava savunmasıdır. S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine ABD Büyükelçisi Satterfield'dan, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler hakkında yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"TÜRKİYE'NİN S-400'LERE SAHİP OLMAMASI GEREK"

"Çözüm için Türkiye’nin S-400’lere sahip olmaması gerek. ABD’nin yaklaşımı kişisel değil, yasal gereklilik böyle. ABD Kongresinde savunabileceğimiz tek çözüm bu."

"BU BİR RUS-AMERİKAN MESELESİDİR"

"Bu bir Türk-Amerikan sorunu değil, Rus-Amerikan meselesidir. Görüş birliğinde olduğumuz konular, ayrılıklarımızdan fazladır. Türkiye'nin kritik NATO görevinin de farkındayız."

ABD, TÜRKİYE'YE RUSYA'DAN S-400 ALDIĞINDA DA YAPTIRIM UYGULAMA KARARI ALMIŞTI

Türkiye, Amerika'nın Patriot hava savunma sistemlerini satmaması üzerine Rusya ile anlaşarak S-400'leri satın aldığında da, ABD Türkiye'ye yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

son dakika son dakika haber ABD S-400