Soluk soluğa Covid-19 pazarı! Sosyal mesafe kuralını çiğneten yasak kararı!

koronavirüs

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile uygulanmaya başlaması arasındaki sürenin az olması vatandaşlara sosyal mesafeyi unutturdu. Yurdun birçok yanında adeta salgına davetiye çıkaran manzaralar oluştu.

48 saatlik sokağa çıkma yasağının başlangıcından iki saat önce ilan edilmesi Türkiye'nin dört bir yanında sosyal mesafe kuralını unutturdu. Metreyi bırakın santimlerle dizili uzun kuyruklar yaratan yasak, koronavirüs salgının en sevdiği temas ortamını dakikalar içerisinde yaratıverdi. 


İSTANBUL

Fatih'te sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar fırın ve marketlere akın etti. Cadde üzerinde oluşan araç ve yaya yoğunluğu drone ile havadan görüntülendi.

Soluk soluğa Covid-19 pazarı! Sosyal mesafe kuralını çiğneten yasak kararı! - Resim : 1

İki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar gıda telaşına düştü. Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi'nde fırın ve marketlere akın eden vatandaşlar yoğunluğa neden oldu. Gıda telaşına düşen vatandaşların sosyal mesafe kurallarını hiçe saydıkları, maske takmadıkları görüldü. Fatih'te oluşan yaya ve araç yoğunluğu drone ile havadan görüntülendi.


İZMİR'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI DUYANLAR BÜFE VE FIRINLARA KOŞTU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanması kararlaştırılan sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar, İzmir'de kent genelinde büfe, fırın ve akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

Soluk soluğa Covid-19 pazarı! Sosyal mesafe kuralını çiğneten yasak kararı! - Resim : 2

İçişleri Bakanlığı tarafından bu geceden itibaren, 12 Nisan saat 00.00’a kadar 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta, il sınırları içerisinde getirilen sokağa çıkma yasağını duyanlar, İzmir kent genelinde bulunan büfe, fırın ve akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Evdeki ekmek ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar fırınlara akın edince, fırıncılar talebi karşılamakta zorlandı. Vatandaşlar, diğer ihtiyaçlarını karşılamak için büfe ve akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Soluk soluğa Covid-19 pazarı! Sosyal mesafe kuralını çiğneten yasak kararı! - Resim : 3

Öte yandan trafikte de büyük bir yoğunluk oluştuğu görüldü.

KONYA

Hafta sonunda sokağa çıkma yasağının gelmesinin ardından Konya’da çok sayıda vatandaş yayan ve araçları ile fırın, market ve akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Soluk soluğa Covid-19 pazarı! Sosyal mesafe kuralını çiğneten yasak kararı! - Resim : 4

Yasak kararı sonrası evlerinden çıkan vatandaşlar trafik yoğunluğuna neden olurken, fırın, market ve akaryakıt istasyonlarındaki market önlerinde uzun kuyruklar oluştu. 

Soluk soluğa Covid-19 pazarı! Sosyal mesafe kuralını çiğneten yasak kararı! - Resim : 5

koronavirüs sokağa çıkma yasağı