Siz tatildeyken neler oldu?

Siz tatildeyken neler oldu?

9 günlük bayram tatili boyunca kimi güney sahillerinde kimi evinde dinlendi ve yeni başlayacak hafta için enerji depoladı. Siz tatildeyken telefonunuza çok bakmamış olabilirsiniz ama ülke gündemi hiç durmadı. İşte 9 günlük tatil boyunca yaşananlar...

17 Temmuz Cumartesi günü başlayan dokuz günlük Kurban Bayramı tatili 26 Temmuz Pazar günü sona erdi. Bu bayram yine acemi kasapları, dolu sahilleri ve masalara bir hayli yüksek gelen hesapları konuştuk.

Bayram tatili boyunca Türkiye gündemi bir tık yavaşlasa da tabii ki durmadı. Siz tatildeyken yaşanan ve gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğümüz veya detaylarını takip edemediğiniz gelişmeleri bir araya topladık.?

17 Temmuz Cumartesi:

KARADENİZ'DE SEL FELAKETİ

*Rize’de birkaç gün önce yaşanan sel felaketinin bilançosu ağırlaşmaya başladı. 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. 236 bina hasar gördü. Pek çok evin askıda kaldığı kentte dere yataklarında kayıp insanlar aranmaya başladı.

Siz tatildeyken neler oldu? - Resim : 1

CENGİZ HOLDİNG: BULU CEO DEĞİL

*Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 Ocak'ta rektör olarak atanan ve görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'nun, Cengiz Holding'de CEO olarak çalışmaya başladığı iddia edilmişti.

Cengiz Holding, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'nun kurum bünyesinde CEO olarak görevlendirildiğine ilişkin iddiayı yalanladı.

Siz tatildeyken neler oldu? - Resim : 2

YERLİ AŞIDA YAN ETKİ YOK

*Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, VLP aşı adayının Faz-2 aşamasında birinci dozlarının tamamlandığını ve ikinci dozların uygulanmaya başlandığını açıkladı. Varank, "Şu ana kadar herhangi bir yan etki gözlenmedi" dedi.

BİLİM KURULUNDAN 'AŞI OLMAYANLAR ALINMASIN' ÖNERİSİ

*Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Önerinin, Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği öğrenildi.

18 Temmuz Pazar

DIŞİŞLERİ: AB DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İHLAL EDİYOR

*Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Almanya'nın başörtüsü kısıtlamasına onay vermesine tepki gösterdi. Bakanlık, "Divanın başörtüsü kısıtlaması kararı din özgürlüğünü alenen ihlal etmektedir" dedi.

19 Temmuz Pazartesi

"TOSUNCUK'UN BITCOIN'I YOK"

*Çiftlik Bank vurguncusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın avukatları konuştu. Aydın'ın, mal varlığı ya da Bitcoin hesaplarının olmadığını söyleyen avukatlar, "Ama sahip olduğu firmaların mal varlıklarının satılması durumunda mağdurların zararları karşılanabilir" dedi.

Siz tatildeyken neler oldu? - Resim : 3

20 Temmuz Salı

MARMARA'YI KİRLETMEYE DEVAM EDİYORUZ

*Kaz Dağları'ndan başlayıp, Erdek'ten Marmara Denizi'ne dökülen Gönen Çayı, fabrika atıkları nedeniyle siyaha büründü. Çaydaki kirliliğin, müsilajla gündeme gelen Marmara Denizi'de kirliliği artırdığı kaydedildi.

JEFF BEZOS UZAYA GİTTİ

*Amazon'un sahibi milyarder Jeff Bezos, Blue Origin'in roketiyle uzaya gitti. Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivil ve pilotsuz uzay uçuşu" olma niteliği taşıyan yolculukta, Bezos'a kardeşinin yanı sıra 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik etti.

21 Temmuz Çarşamba

GÜNDEM OLAN ÖTV TALEBİ

*Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başta ticari araçlar olmak üzere binlerce kişinin aracını yenileceğini ve bu nedenle ÖTV indirimi beklendiğini açıkladı. 

VAKALAR TIRMANIYOR

Türkiye'de 10 Temmuz'da koronavirüs (Covid-19) testi yapılan her 100 kişiden 2,4'ü pozitif çıkarken bu oran, dün itibarıyla yüzde 4,4'e yükseldi. Öte yandan Türkiye genelinde yapılan toplam koronavirüs aşı sayısı ise 63 milyon 900 bini aştı.

22 Temmuz Perşembe

ŞEVKET SABANCI VEFAT ETTİ

*Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu olan Şevket Sabancı, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Siz tatildeyken neler oldu? - Resim : 4

LEYLA İLE MECNUN GERİ DÖNÜYOR

*TRT 1'deki hakları Exxen'e geçen ve çekimleri halihazırda devam eden Leyla ile Mecnun dizisinin yeni sezonundan ilk fragman yayınlandı. Dizi, orijinal kadrosuyla izleyicilerle buluşacak.

MERKEL: TÜRKİYE MÜLTECİLERE İYİ BAKIYOR

*Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'ye ilişkin yaptığı açıklamada "Çok iyi ilişkiler olması için çaba sarf ediyorum. Türkiye mültecilere çok iyi bakıyor" dedi.

23 Temmuz Cuma

CUMHURBAŞKANI SEL BÖLGESİNDE

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selin vurduğu Rize ve Artvin'de incelemelerde bulundu. 

Siz tatildeyken neler oldu? - Resim : 5

400 TAKSİ BAĞLANDI

*İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bayram öncesi İstanbul Havaalanı'nda hizmet veren 700 taksiden 400'ünün çalışmasını durdurdu. İddiaya göre farklı yazılım kullanan taksilerde taksimetre ücreti yüzde 8-10 daha fazla çıkıyor.

KAPALI MARAŞ'TA CUMA NAMAZI

*Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kapalı Maraş bölgesinde yer alan ve 20 Temmuz'da 47 yılın ardından yeniden ibadete açılan Bilal Ağa Mescidi'nde ilk cuma namazı kılındı.

RTÜK'TEN YABANCI FON ÇIKIŞI

*RTÜK'ten "Yabancı kurum ve kuruluşların fonlarıyla Türkiye'de faaliyet gösteren medyanın olası milli güvenlik sorunlarına yol açabileceği gerçeğiyle hareket ederek Üst Kurul olarak gerekli tüm düzenleme ve denetleme faaliyetlerini titizlikle ele almaktayız" açıklaması yapıldı.

25 Temmuz Pazar

AOÇ'DE YANGIN

*Atatürk Orman Çiftliği'nde çıkan yangın, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

BU BAYRAM 3 MİLYON 700 BİN KURBAN SATILDI

*Türkiye Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, bu yıl Kurban Bayramı'nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldığını açıkladı.

DOLARDA DURUM NE OLDU?

Tatilden önceki son işlem gününde 8.52 seviyelerinden işlem gören dolar/TL sabah saaatlerinde 8.59-8.60 bandında işlem görüyor.

son haberler 9 günlük bayram tatili