Siyasiler arasında KYK polemiği: Faizler silindi teşekkürler Kılıçdaroğlu tt oldu

Ekrem İmamoğlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Faik Öztrak

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından yapılan açıklamaları sonrasında, siyasiler arasında sosyal medyada teşekkür polemiği çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, KYK'da sadece ana para ödemesi yapılacağını duyurdu. 26 milyon liralık bir yükün gençler üzerinden kaldırılacağının müjdesini verdi.

KABİNE AÇIKLAMASINDAN SONRA SOSYAL MEDYADA TEŞEKKÜR POLEMİĞİ

CHP sözcüsü Faik Öztrak, yayınladığı bir gönderide, ''Sayın Genel Başkanımız daha iktidara gelmeden, dediklerini yaptırtan Genel Başkan olarak dünya siyaset tarihine geçti bile. Allah aşkına!
Aklınız bugüne kadar neredeydi? Gençlerin KYK borcunu görmek için bizi mi beklediniz?'' açıklamalarında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Türkiye’nin geleceği gençler ve çocuklar adına atılan adımlar için #TeşekkürlerKılıçdaroğlu'' notu ile bir tweet yayınladı.

Ekrem İmamoğlu, ''İBB, bu yıl 75 bin üniversiteliye 4.500 TL katkıda bulunacak. Faiz yok, enflasyon farkı yok! Çünkü geri ödemesiz. Gençlerin her zaman yanındayız.'' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımlarına tepki göstererek, ''Ulaştırma Bakanlığı metro yatırımlarını kendi icraatı gibi gösterip siyasi pay kapmaya çalışan İstanbul'un Belediye Başkanı, hükümetin KYK indirim hazırlığından ön alıp siyasi pay kapmaya çalışan genel başkanını tebrik ediyor... Hem de İstanbulkart'a %100 zam yaptıkları gün. Pes...'' açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu Mustafa Varank Faik Öztrak Recep Tayyip Erdoğan