Siyaset Özel'in konuğu Türkiye Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül

Haber Global
Siyaset Özel'in konuğu Türkiye Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel'in bu haftaki konuğu Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül oldu.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel'in bu haftaki konuğu Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül oldu.

Programdan öne çıkanlar:

TUİK ENFLASYON VERİLERİNE İNANIYOR MU?

Devletin kurum ve kurallarının tartışılması bizi gerçekten üzüyor. Eski dönemlerde devlet planlama teşkilatı vardı. Keşke yaşasaydı. Biz olsak bu verileri TÜİK açıklıyor ama sendikaların açıklamasını isterdik. Aynı zamanda 3 tane yabancı kuruluşa, bir tane de yerli kuruluşa araştırma yaptırarak bunların gerçek sonuçları nedir bunu açıklardık. Halkın gerçek enflasyonu pazarda. Bugün domatesin kilosu 20 lira olmuş. Peynirin kilosu 80-100 lira arasında değişiyor. Bugün elektrik fiyatları gerçekten cep yakıyor. Elektrik fiyatları her eve ateş düşürdü. Bir litre mazot 15 tl olmuş. Biz gerçekten çarşı ve pazardaki pahalılığı görüyoruz. Ve yurttaşlarımızın gerçekten mutsuz olduğunu görüyoruz. 

YÜKSEK ENFLASYON İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ NE?

5T formülü ile ekonomideki sorunları çözeceğiz. Tarım Türkiye'nin geleceği. 20 yıl önce 20 milyon ton buğday ekerken, şu anda da maalesef 20 milyon ton buğday ekiyoruz. 10 milyon ton buğdayı dışarıdan ithal ediyoruz. Tarıma milli bir destek vermemiz lazım. 

"BÜYÜKŞEHİRLERİN SORUNU KÖYLERDE ÇÖZÜLÜR"

Büyükşehirlerin sorunu köylerde çözülür. Niçin ekilmiyor. Çünkü kurtarmıyor. Her şey pahalı. Eskiden ata tohumu vardı. Ata tohumunu İsrail'den enteresan bir tohum geldi. Onu ücretsiz olarak dağıttılar. Şu anki ata tohumumuzu yok ettiler. Biz çiftçilerimize bu desteği vermek zorundayız. Biz Türkiye'de başarılı olmak, enflasyonu aşağı çekmek istiyorsak köylerdeki arazilerimizi ekip biçeceğiz. Onlara büyük bir olanak tanıyacağız. Ekonomik milliyetçiliği savunuyoruz. Bunu planladığımız andan itibaren ekilmeyen biçilmeyen bir arazi kalmaz. 

"DİĞER MUHALEFET PARTİLERİNDEN FARKIMIZ VAR"

Diğer muhalefet partilerinden farkımız var. Bugünkü iktidarda yerli ve milli olarak yapılan iyi şeyler var. Biz bunları saygı ve sevgiyle anlatırız. İktidar iyi şeyler yapıyorsa bunları söyleriz. Eksik bıraktıklarının da çözüm önerileri ararız.

MERKEZ BANKASININ BAĞIMSIZLIĞI

Biz Merkez Bankasının bağımsızlığına inanırız. Geçmiş dönemlerde hangi parti iktidara gelirse gelsin, Merkez Bankası bağımsız bir kuruluştu. Maliye Bakanlığının çok hızlı değişmesine sempatik bakmayız. Bazı siyasi iktidarlar değişir, devletin bazı kurumlarına kimse dokunamaz. Devletin değeri için önemlidir. Merkez Bankasına siyasetin karışmasına doğru bakmayız. Ekonomiye siyaset müdahale ederse halkta büyük bir güvensizlik olur.

"DOLAR 18 TL OLSUN, 20 TL OLSUN İSTEYEN PARTİLER VAR"

Sokağa çıkmanın yolları var. Parti olarak kurumsal miting yapabilirsiniz. Ama benim gencim benim devletimin polisine faşist diyemez. Haklıyken haksız durumuna düşmez. Gençleri polisle karşı karşıya getirmeyi doğru bulmam.

EKREM İMAMOĞLU'NUN TARTIŞILAN YEMEĞİ

Belediye başkanlarının şehri planlaması lazım. Ama bu karda şöyle bir şey oldu. Bizim geleneklerimizde birlik olmak vardır. AFAD AKOM'a karşı, Bakanlar Belediye başkanına karşı, e burada böyle doğru bir şey olmadı. Yangın ve sel esnasında siyaset yapmayı doğru bulmayız. Ben bütün kurumların el birliği yapmasını arzu ederdim. Karayolları da hazırlıksızdı, İBB de hazırlıksızdı. Ben bu tabloda Bakanlarımızın da Belediye Başkanlarımızın da el ele olmasını beklerdim. Ortada büyük bir sorun varken, birlik olmasını isterdim. Gerek Bakanların, gerek İBB'nin davranışı hoş bir davranış olmamıştır. Ama sonuç olarak Büyükşehir Başkanını çağıracak olan Bakanlardır. 2 Bakan ve sayın Vali toplantı yapıyorlar, o açıklamada İBB Başkanı orada yok. Burada şöyle bir şey olabilirdi. Keşke o gün Ekrem bey görüşmeseydi. Çok önemli bir olay değil. Ama insanlar karda kaldığı zaman ertelese iyi olurdu. 

İBB- İKTİDAR GERİLİMİ

Ekrem İmamoğlu'na ne kadar çok engelleme yapılırsa, kamuoyunda o kadar çok yükselir. Ekrem İmamoğlu benim belediye başkanlığı zamanımda Beylikdüzü'ne önerdiğim isimlerden biridir. Başarılı olmasını çok arzu ederim. Belediye başkanlarının karnesini millet verecek.

NASIL TİKTOK FENOMENİ OLDU?

Bir evlat geldi bana, "Siz siyaset bilmiyorsunuz. Siz sosyal medyadan anlamıyorsunuz" dedi ve çekti gitti. Ben sonra 15 gün sonra evine gittim, bekçi beni karşıladı. Telefon açtı, çocuk cevap vermiyor. Sonra hanımı aldı telefonu, "Başkanım sosyal medyaya Tiktok'a girmeniz lazım" dedi. Tiktok'un ne olduğunu bilmiyorum inanın. Onun için bu aslında şu. Onu aslında olduğu gibi çekiyoruz. O tiktok bizim özümüzdür. Hepsinde bir mesaj var. İşçi gençler, esnaf gençler, işsiz gençlerimiz var o tiktokta. Üniversite gençliğimiz çok az. Bu eleştiriyi yapan evlatları çağırıp konuşuyorum. Bütün araştırmaları yapıyoruz. Kızan bağıran çağıran bile bir süre sonra Sarıgül diyor. Yorumlara bakınca belli noktalarda kadrolu bize karşı olanlar var. Biz bunlara hiç bakmayız. Bir siyaset adamının her şeyinin açık ve net olması lazım. Biz oy almak için bir şey konuşmayız. 

"BİZ BAŞBAKANLIĞI İSTİYORUZ"

Bizim bir rengimiz ve çizgimiz vardır. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız bir yargı isteyen bir partiyiz. Bugünkü sistemin doğru olduğunu düşünen bir parti değiliz. Biz başbakanlığı istiyoruz. Biz Bakanların dışarıdan atanması fikrine doğru bakmayız. Sayın Akşener bunu bizden sonra söyledi. Artık unutmayın gündemi değiştiren parti TDP'dir. Demokratik parlamenter sistem olmazsa olmazımızdır. Tek adam yönetimi doğru değildir. Her zaman ortak aklı kullanmak lazım.

"BİZİM GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK" 

Şu anda gerçekten diğer siyasi partiler 1 buçuk yıldır ofsayta düşüyorlar. Çünkü muhalefet partileri gündemi belirleyemiyor. Bizim gündemimizde EYT'liler var, atama bekleyen öğretmenler var. Bizim gündemimizde bunlar var. Bizim gündemimizde kuryeler var, elektrik faturaları var, ittifak yok. Sayın bakana lütfen çağrıda bulunuyorum, elektriğe yüzde 400 zam yapıldı, lütfen bu zamları geri alın. Sanayi şu anda durmak üzere zamlardan dolayı. İnanın köprünün altından çok sular akar. Bu ittifakların hepsi paramparça olur. Gerçek ittifak geliyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Siyaset Özel Haber Global Mustafa Sarıgül Türkiye Değişim Partisi son dakika