Siyaset kulisleri hareketlendi! Kabine değişiyor mu?

Ankara'nın gündeminde kabine değişikliği var. Kulisler tam anlamıyla çalkalanıyor. Haber Global Ankara Temsilcisi Tuba Atav, Ankara kulislerinde neler konuşulduğunu aktardı.

Erhan Ertürk'le Ana Haber'e katılan Tuba Atav, "Kulaktan kulağa uzun bir süredir kabine revizyonu konuşuluyordu. Ancak şu dönemde konuşulmasının bir sebebi var. Zira bazı çalışmalar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. "Nedir bu çalışmalar?" derseniz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin daha etkin olabilmesi için bir çalışma yapıyor. Bize gelen bilgiler bu yönde. "Bu kapsamda ne olacak?" derseniz, bakanlık sayılarının artırılması söz konusu. Bazı bakanlıklar örneğin Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ayrı bakanlık olabilir. Aile ve Çalışma Bakanlığı yine 2 ayrı bakanlık olabilir. Bu bağlamda bakanlık sayısının artması söz konusu. Yine bir başka kulis bilgisine göre Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının artması söz konusu. Bu sayının 4 olacağı söyleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Binali Yıldırım'ın ismi geçiyor. Tabii bunları bilen tek bir kişi var o da Cumhurbaşkanı Erdoğan. Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki hafta perşembe-cuma günü gibi Marmaris'te kısa bir tatile çıkacak. "Acaba kabine değişikliğini burada düşünüp hazırlayacak mı?" diye kulaktan kulağa söylentiler var. Bir kabine revizyonu bekleniyor ama ne zaman, ne şekilde olacağını sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyor şimdilik" açıklamasında bulundu.

BERAT ALBAYRAK VE SÜLEYMAN SOYLU SÖYLENTİLERİ

Tuba Atav, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili konuşulan kabine söylentilerine ilişkin ise, "Bu isimlere yönelik bir takım söylentiler var ama bir söylenti boyutunda. Bunu bir habermiş gibi sunamayız. Mesela Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceği gelen bilgiler arasında. Berat Albayrak'ın ise yerini koruyacağı konuşuluyor ama bunlar hiçbir zaman tahminden öteye geçemez" dedi.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE OLACAK?

Tuba Atav, 12 Temmuz'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı; "Aslında daha önceleri Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığına yeniden seçilmesi yönünde bir görüş vardı. Kulislerde bu konuşuluyordu ama son durumda Mustafa Şentop ismi öne çıktı. Büyük bir ihtimalle Mustafa Şentop 2. dönemde de Meclis Başkanı olacak"

Ankara Mustafa Şentop cumhurbaşkanlığı kabinesi