Sivas’ta kamyon, çarptığı ticari taksiyi sürükledi: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Sivas Trafik kazası

Sivas’ta meydana gelen trafik kazasında kamyonun ticari taksiye çarptığı kazada 4 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza saat 06.30 sularında Sivas-Erzincan Karayolu şehir geçişi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Kavşağında meydana geldi. Kazada Erzincan istikametine gitmekte olan kamyon kavşağa girmekte olan ticari taksiye çarparak önünde sürükledi.

İlk belirlemelere göre taksinin içerisinde bulunan 4 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor. 

Kamyon sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Sivas Cumhuriyet üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

VALİ ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de kaza yerine gelerek polis ekiplerinden bilgi aldı. Burada kazayla ilgili açıklama yapan Vali Şimşek, “Kazada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1’i ağır aralı durumda. Yapılan ilk incelemede taksinin kırmızı ışıkta geçmesi sonucu kazanın gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Yaralımız hastanede. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aile sanıyorum Alanya'dan tatilden dönüyormuş. Sivas’ta ikamet eden bir aile. Yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

VAKIF OKULLARINDA MÜDÜRLÜK YAPIYORDU

Kazada hayatını kaybeden Abdulkadir Ünsal'ın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf Okulları'nda lise bölümünün müdürlüğünü yaptığı belirlendi. Ünsal'ın bir süre önce eşi Zeynep, kızları Zeynep Bilge ve Ayşe Buğlem ile Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gittiği öğrenildi. Otobüsle şehre dönen ailenin, otogarda bindikleri taksi ile Kardeşler Mahallesi'ndeki evlerine gitmek üzere yola çıktıkları sırada kaza geçirdikleri belirlendi.

Kaynak: İHA

sivas trafik kazası Erzincan