Sivas'ta fabrika alev alev yandı

Sivas'ta Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan plastik geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. Fabrikanın tekstil firmasına depo olarak verdiği kısımda çıkan yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Sivas'ta saat 12.30 sıralarında, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan nafi Doğan'a ait plastik geri dönüşüm fabrikasının bitişiğindeki bir tekstil firmasına depo olarak kiralanan kısımda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Deponun bulunduğu alanda başlayan yangın kısa sürede plastik fabrikası kısmına da yayıldı. Durumun fark edilmesiyle olay yerine Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede 4 bir yandan alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalara başladı. 

ÇALIŞANLAR CUMA NAMAZINDAYDI

Yaklaşık 30 işçinin çalıştığı fabrikada yangının, işçilerin büyük bölümünün Cuma namazına gittiği bir sırada yaşandığı ortaya çıktı. Yangın sırasında fabrikada sadece 3 görevlinin bulunduğu öğrenildi. Fabrikada bulunan bir kadın yangın sırasında dumandan etkilenince, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de yardım etti. İş makinelerinin de devreye girdiği yangın söndürme çalışmalarına Devlet Hava Meydanları İşletmelerinden gelen ve uçak yangınları için kullanılan bir arazöz de eşlik etti. İş makineleri ile tekstil malzemelerinin bulunduğu depo bölümü açılarak yanan malzemelerin söndürülmesi için yoğun çaba sarf edildi. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından büyük oranda kontrol altına alındı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Sivas'ta fabrika alev alev yandı - Resim : 1

İLK MÜDAHALEYİ OSB'DEKİ İTFAİYE YAPTI

Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, yangının tamamen kontrol altına alındığını, can kaybı yaşanmadığını belirterek, "Plastik üretimi yapan bir fabrika. Gördüğünüz gibi yan tarafında da tekstil malzeme ve kağıt gibi geri dönüşüm malzemeleri de var. Yangının başladığı kısım da tam orası. Yangın saat 12.20 civarlarında başlıyor ve bizim Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan itfaiyemiz anında yangına bizzat kendileri görerek müdahale ediyor. Daha sonrasında diğer şubelerimiz de gelerek takviye ve destekler de isteyerek yangına müdahale ediyoruz. Tesellimiz can kaybının olmaması. Şu an tamamen kontrol altına alındı. Sıkıntı yok. Çevre ilçelerden de takviye istedik. Üniversitemizden, havaalanından, AFAD'dan takviye istedik. Tam organize bir şekilde yangına müdahale eden arkadaşlarımız gerçekten can siparane çalıştı. Teşekkür ediyoruz hepsine. Can kaybının olmaması da tesellimiz. Cuma saati olması hasebiyle fabrikada çalışan arkadaşların bir kısmı cumada, kadın arkadaşlar fabrikada bulunuyordu. Çıkış nedenini henüz netleştiremedik. Onu uzmanlarımız inceledikten sonra netleştireceğiz. Herkese geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle yangınlar göstermesin" dedi.

Sivas'ta fabrika alev alev yandı - Resim : 2

DHA

sivas yangın