Sinirlenince dikenlerini çıkaran kirpi yakından görüntülendi

İstanbul / haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Viral videolar

Sinirlendiği an dikenlerini çıkaran minik kirpi o anlarda yakından görüntülendi.

KİRPİLER HAKKINDA BİLGİLER

Avrupa kirpi, genellikle Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde ve Asya'nın bazı kısımlarında yaşayan orta büyüklükte bir kirpi türüdür. Sırtındaki dikenlerle tanınır ve genellikle böcekler, solucanlar ve yumuşak meyve türleriyle beslenir.

Batı Afrika kirpi, Afrika'nın batı kısımlarında yaşayan bir türdür. Ayrıca evcil hayvan olarak popülerdir. Genellikle kumlu bölgelerde yaşar ve beslenmesinde böcekler, yumuşak meyveler ve bazen de küçük omurgasızlar bulunur.

Asya kirpi, Rusya'nın doğu bölgelerinden Çin'e kadar olan Asya'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan bir türdür. Avrupa kirpisine benzer şekilde, böceklerle ve diğer küçük omurgasızlarla beslenir.

Yeni Zelanda kirpisi, özellikle Yeni Zelanda'nın yerli bitki örtüsünde bulunan bir kirpi türüdür. Kuzey Adası'nda ve Güney Adası'nda yaşar. Yeni Zelanda'nın yerli kuşları ve diğer avcılarla sınırlı olmayan birçok tehdit altındaki kuş türüyle birlikte yaşar.

Kirpiler genellikle gece aktif olan, kuyruksuz, tüylü bir vücuda ve sırtlarında dikenlere sahip olan küçük memelilerdir. Kendilerini tehlikede hissettiklerinde, vücutlarını bir top şeklinde kapatma eğilimindedirler ve dikenleri bir savunma mekanizması olarak kullanırlar. Kirpiler, genellikle böceklerle, solucanlarla ve bazen küçük omurgasızlarla beslenirler. Evcil hayvan olarak da popülerdirler, ancak doğal yaşam ortamlarında korunmaları önemlidir, çünkü bazı türleri tehdit altındadır.