Sahibinin bulduğu yaralı kuşu başkalarından koruyup kollayan kedi, yürekleri ısıttı

İstanbul / haberglobal.com.tr
Kuş videoları Kedi videoları Viral videolar Gündem haberleri

Yaralı kuşu sahiplenip koruyan kedi görüntüleri ile yürekleri ısıtıyor.

Sahibinin bulduğu yaralı kuşu fazlasıyla sahiplenen kedi onu herkesten koruyor. Başında bekleyip almak isteyen kimseye de vermiyor. İşte izleyenlerin yüreklerini ısıtan manzaralar...

KEDİLER VE KORUMA İÇGÜDÜSÜ

Kuşları koruyan kediler genellikle avlanma içgüdülerine rağmen, bu durumu kontrol altına alabilen veya farklı davranış sergileyen kedilerdir. 

Küçük yaşlardan itibaren diğer hayvanlarla sosyalize edilen kediler, genellikle diğer türlerle daha iyi geçinme eğilimindedirler. Bu kediler, kuşlarla bir arada yaşamaya daha alışkındır ve avlanma içgüdülerini daha kolay kontrol edebilirler.

Bazı kediler, doğuştan gelen avlanma içgüdülerini daha az sergiler. Bu kediler, kuşlarla daha barışçıl bir ilişki geliştirebilirler.

Bazı kediler, kuşları sadece izlemek ya da onlara yaklaşmak için meraklıdır, ancak avlanma içgüdüleri daha az baskındır. Bu kediler, kuşları koruma eğiliminde olabilirler.

Ev kedileri, dışarıda serbest dolaşabildikleri durumlarda bile, kuşlara zarar verme konusunda bir eğilim göstermeyebilirler. Bu durumda, kediler daha çok keşfetme, izleme ve avlanma içgüdülerini tatmin etme amacıyla dışarı çıkabilirler.

Kedilerle kuşların bir arada yaşamasını yönetmek için bazı önlemler alınabilir:

Kedilerin kuşlarla etkileşimleri izlenmeli ve gerektiğinde müdahale edilmelidir.

Kedilerin güvenli bir şekilde dolaşabileceği, ancak kuşlara zarar veremeyeceği bir bahçe veya balkon oluşturulabilir.

Kedilere uygun oyunlar ve uyarıcılar sağlanarak, avlanma içgüdülerini bu aktivitelerle tatmin etmeleri sağlanabilir.