Sınıftan biri eksildi! Fındık adlı köpek hayatını kaybetti

Sınıftan biri eksildi! Fındık adlı köpek hayatını kaybetti

Tokat Turhal'daki Kayacık Köyü Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun maskotu olan, sosyal medyada da yoğun ilgi gören ve sonrasında hastalanan 'Fındık' adlı köpek hayatını kaybetti.

Turhal'a bağlı Kayacık köyündeki Kayacık Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun müdürü Ahmet Aktürk ve öğretmenlerden Mustafa Önlen'in mezarlıkta bularak okula getirdikleri av köpeği melezi olan erkek yavru köpek ilgi odağı olmuştu. Mustafa Önlen, Haber Global'e yaptığı açıklamada Fındık'ın öldüğünü söyledi.

Sınıftan biri eksildi! Fındık adlı köpek hayatını kaybetti - Resim : 1

Büyük sempati kazanan 'Fındık'geçtiğimiz günlerde rahatsızlanmıştı. Veteriner hekimin kontrolünün ardından 'Fındık', Turhal Belediyesi'ne ait bir araç ile Ankara'da bulunan özel bir kliniğe gönderilmişti. Üzücü haber bu akşam geldi ve 'Fındık' hayatını kaybetti. 

Sınıftan biri eksildi! Fındık adlı köpek hayatını kaybetti - Resim : 2

GENÇLİK HASTALIĞI TEŞHİSİ KONULMUŞTU

Geçtiğimiz hafta rahatsızlanan ve önce Turhal Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne oradan da Ankara'da özel bir kliniğe getirilen yavru köpek tedavi altına alınmıştı. Yapılan kontrolde distemper (gençlik hastalığı) teşhisi konulan 'Fındık', hastalığının diğer köpeklere bulaşma ihtimali nedeniyle karantinaya alınırken tedavi masraflarını ise isminin açıklanmasını istemeyen bir hayvansever üstlenmişti.

Tokat fındık köpek