Sinan Oğan'dan "HÜDA PAR ve HDP" açıklaması! İkinci tur için destek şartlarını tek tek saydı

Sinan Oğan HÜDA PAR HDP Gündem haberleri 14 Mayıs Seçimleri Cumhur İttifakı Millet İttifakı
Sinan Oğan'dan "HÜDA PAR ve HDP" açıklaması! İkinci tur için destek şartlarını tek tek saydı

Katıldığı canlı yayında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs seçimlerinde destekleyeceği adaya sunacağı şartları tek tek saydı. Oğan, "HÜDA PAR ve HDP'ye bakanlık verilmesini istemem. HDP'li bakanla yan yana oturmam" dedi.

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda destekleyeceği adaydan beklentilerini açıkladı. Özellikle HÜDA PAR  ve HDP ile ilgili 

ATA İTTİFAKI'NIN İKİNCİ TURDA DESTEK VERMEK İÇİN ŞARTLARI

- İlk şartımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleriyle ve bilimum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele bizim olmazsa olmazımızdır. İkinci şartımız sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Seçilmediğimiz için 1 sene diye dayatmanın manası yok. Biz seçilsek bizim takvimimiz 1 seneydi. Bunu bir takvime bağlamak gerekiyor. 

HDP VE HÜDA PAR'A KURULACAK HÜKÜMET NEZDİNDE GÖREV VERİLMEMELİ

Üçüncü şartımız HDP ve HÜDA PAR'ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları. Dördüncü şartımız anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi gibi Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum.

CUMHURBALKANLIĞI SEÇİMİNİN ORTA YERİNDE HÜDA PAR VE HDP'NİN OLMASI ABESLE İŞTİGAL OLUR

- HÜDA PAR ayrı bir parti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkisi olacağını düşünmüyorum. HÜDA PAR'a görev vereceklerini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde HÜDA PAR ve HDP'nin olması abesle iştigal olur. Biz orada olmayız. Milletvekilliklerini iptal etme şansımız yok ama hükümette yer verilmesini önleme şansımız var. HÜDA PAR'lı veya HDP'li bakan olmasını istemem. 

- HDP'nin Kürtleri tamamını temsil ettiğini düşünmüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben niye karşı olayım? Seçmen parlamentoda şu partiden yapıp cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu'ndan yana yaptıysa niye karşı olayım. Bizim burada ortaya koyduğumuz şart daha reel gerçeklere dayanıyor. Bizim temel felsefemiz artık Türk siyasetinde bir paradigmayı değiştireceğiz.

HDP VE HÜDA PAR'IN KİLİT OLMA ARZUSUNU KIRDIK

-HDP ve HÜDA PAR'ın kilit olma arzusunu biz kıracağız diyorduk, bunu gerçekleştirdik. HDP ve HÜDA PAR Türk siyasetinde kendini kilit rolde göremiyor. HDP veya HÜDA PAR'ın siyaseti kilitlemediği, Cumhur İttifakı veya Millet İttifakı'na şantaj yapamadığı bir ortam bizim için hedeflere varılmıştır.

HDP'Lİ BAKANLA YAN YANA OTURMAM

Yarın öbür gün biz Millet İttifakı'na destek verirsek, o yapının içerisine girersek hükümet içerisinde HDP'li bakan görmek istemem. HDP'li bakanla yan yana oturmam. 

HDP'Yİ PKK'NIN SİYASİ UZANTISI OLARAK GÖRÜYORUM

- HDP, PKK ile arasına mesafeye koyamayan bir uzantıdır. HDP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olarak görüyorum. Diğer türlüsü terör örgütü olarak görüyorum anlamına gelir. 

HER İKİ İTTİFAKTA ŞARTLARI KABUL EDERSE NE OLACAK?

- Tabanımızın eğilimlerini devreye girer. Bizim desteğimiz, desteklediğimiz tarafı güçlendirir. Bizim dışımızda da seçim kazanılabilir. 8 milyona yakın oy vermeyen kitle var. Bizim desteğimiz o kitleyi destekler. 60'lara yakın oyla iktidar olmak güçlü bir hükümet demektir. Kaynak: TV100

 

 

Kaynak: Diğer

HÜDA PAR HDP Gündem haberleri Ata İttifakı Sinan Oğan Millet İttifakı